Geri Dön
Ankara 15 yıl hapisle yargılanan HDP'li Semra Güzel: Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik

15 yıl hapisle yargılanan HDP'li Semra Güzel: Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik

15 yıl hapisle yargılanan HDP'li Semra Güzel: Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik

15 yıl hapisle yargılanan HDP'li Semra Güzel: Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik

Eda KOÇ/ ANKARA, (DHA)- ESKİ Diyarbakır milletvekili HDP'li Semra Güzel'in, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılandığı davaya devam edildi. SEGBİS ile katıldığı duruşmada söz verilen Güzel, "Gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik" dedi. Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

​Adıyaman'da, 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkınca dokunulmazlığı kaldırılan 27'nci dönem HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel, Eylül 2022'de sahte kimlikle yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Tutuklanan Güzel hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Semra Güzel, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılırken, avukatları ve izleyiciler salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzekkereye cevap gelmediğini belirtti. Cumhuriyet savcısının tutukluluk halinin devamını talep etmesi üzerine mahkeme başkanı sanık Güzel'e söz verdi. Güzel şu beyanlarda bulundu:

"Ben hastane randevuma denk gelse dahi iptal edip duruşmaya katılıyorum. Ancak gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik. Soyut ifadeleri olan, dinlenmesi gereksiz bir tanık."

Sanık Güzel’in avukatı ise savcının mütalaasına katılmadıklarını söyleyerek, müvekkilinin beraatini talep etti. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Güzel’in tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmada gizli tanığın hazır edilmesine karar verdi. Duruşma 1 Temmuz'a ertelendi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber