Geri Dön
Ankara Ankara'da 'Trabzon Tanıtım Günleri' başlıyor

Ankara'da 'Trabzon Tanıtım Günleri' başlıyor

Ankara'da 'Trabzon Tanıtım Günleri' başlıyor

Ankara'da 'Trabzon Tanıtım Günleri' başlıyor

Gizem KARADAĞ- Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu'nun koordinesinde 25-28 Nisan'da 'Trabzon Tanıtım Günleri' fuarı düzenlenecek.

Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenecek fuara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Hacıfazlıoğlu, sıla hasreti çeken hemşehrilerinin yüreğine su serpecek etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, "Hiç şüphesiz bu tür cemiyetler tanışıp kaynaştığımız, kültürümüzü yaşattığımız dostluk yuvalarıdır. Bu ve benzer etkinlikleri sıklaştırmak, yurdumuzun dört bir yanında gerçekleştirmek gerekiyor. Tabi bu tür etkinlikler şehirlerimizin doğal ve kültürel değerlerinin, turizm ve ticaret potansiyellerinin tanıtılması için de çok önemli. Trabzon ilimiz; yemyeşil ormanlarıyla, başı dumanlı dağları ve yaylalarıyla, eşsiz gölleriyle, coşkun dereleriyle, Karadeniz'iyle, hamsisiyle, kemençesiyle adeta cennetten bir köşedir. Trabzonumuz ülkemizin en yaşanabilir kentler listesinde 10'uncu sıradadır. 2023 yılında yaklaşık 1 milyar 58 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Doğu Karadeniz illeri arasında en fazla ihracat yapan şehir oldu. Ticaret faaliyetleri sürekli büyüyen bir şehir. Uzungöl, Sümela Manastırı, Sera Gölü, Kadırga Yaylası, Çal Mağarası, Şahinkaya, Boztepe, Ganita ve Ayasofya Camisi gibi nice doğal ve tarihi değeri olan varlığıyla turizm potansiyeli çok yüksek olan bir ilimiz. Hamsiköy Sütlaç Festivali, Kadırga Yaylası ve Tonya Zere gibi yayla Şenlikleri, Demirkapı Soğuksu Şenlikleri, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali gibi etkinlikleriyle doğa ve yayla turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi, kongre ve fuar turizmi gibi birçok turizm koluna hitap eden bir şehir" dedi.

'ZİYARETÇİ POTANSİYELİMİZİ ARTIRACAĞIZ'

Trabzon'un son yıllarda sürekli artış gösteren bir ziyaretçi potansiyelinin olduğunu aktaran Hacıfazlıoğlu, "2023 yılında Trabzon'umuzu 706 bin 532 yabancı, 612 bin 767 de yerli turist ziyaret etti. Trabzon Tanıtım Günleri gibi etkinliklerimizle de Trabzonumuzu daha da iyi tanıtarak bu sayıyı çok daha yükseklere artıracağımıza inanıyorum. Bu noktada Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu olarak Trabzon'un iktisadi kalkınması ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak; doğal, kültürel ve sanatsal varlıklarının tanıtılması ve korunmasını sağlamak adına çalışmalarımızı asla kesmeyeceğiz, aksine arttırarak devam edeceğiz. Trabzon Tanıtım Günleri'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu'ndan, Trabzon Valimiz Sayın Aziz Yıldırım'a, Trabzon milletvekillerimizden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç'e tüm devlet adamlarımız da bizlerle birlikte olacak. Hemşehrilerimiz, ziyaretçilerimiz Trabzon'umuzun yöresel yemekleri ve ürünlerinin sergileneceği fuar alanıyla, yöresel sanatçılarımızla, kemençe ve horon eşliğinde doya doya 4 gün geçirecek. Yöresel yemeklerimiz, el sanatlarımız, kıyafetlerimiz, horonumuz ve kemençemizin de eşlik edeceği bu güzel günlerimize tüm halkımızın davetli olduğunu da duyurmak istiyorum. Başkent Trabzon Dernekler Federasyonu adına bizleri yalnız bırakmayan başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Trabzon Tanıtım Günleri etkinliğimizin şimdiden neşe içerisinde geçmesini temenni ediyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber