Geri Dön
Beypazarı Mansur Yavaş: Bu son dönemimde el ele vereceğiz (2)

Mansur Yavaş: Bu son dönemimde el ele vereceğiz (2)

Mansur Yavaş: Bu son dönemimde el ele vereceğiz (2)

Mansur Yavaş: Bu son dönemimde el ele vereceğiz (2)

'EN BÜYÜK PROJE İNSANDIR'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesindeki mitingde konuştu. Yavaş, rakiplerinin, kendilerini taklit eden projelerle ortaya çıktıklarını söyleyerek, "Ben Başkent Kart yapacağım, seçilirsem buna para yükleyeceğim' diyor. 25 yıldır kapı kapı paket dağıtan, vatandaşın gözünün içine sokan, bunları fotoğraflayan, yayınlayan siz değil misiniz? Eskiyi inkar mı ediyorsunuz? Almış eline mikrofonu ‘Ben but dağıtıyorum’ diyor. Faaliyet raporunu açtık, ocak ayında 2 kişiye, kasım ayında 11 kişiye destek olmuş. Halbuki Keçiören’de ben tam 50 bin kişiye destek oluyorum. Siz Keçiören’e 50 bin ailenin destek ihtiyacı olduğundan habersiz ne işlerle uğraştınız? Ne işlerle uğraştıkları belli. Bizim projelerimizi taklit etmeye başladılar. Sürekli adaylarımıza karalama kampanyası. Ankara'da ben seçilmeden önce de ne iftiralar attılar? PKK'lılar sayaç okuyacaktı. DHKP-C'liler fatura getirecekti, yardımlar kesilecekti. Millet işten çıkarılacaktı. Söylemediler mi bunları? Beypazarı'nda faturaları, Beypazarı'nın vatansever gençleri dağıtmıyor mu? Karalamakla meşgulsünüz siz. Ancak iftira atmakla meşgulsünüz. Ama bu iftiraların hiçbirisi ne Mansur Yavaş'a, ne yanındaki ekibe asla bulaşmaz. 2019’da halk uyandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı değişti, yolsuzluk bitti ve Mansur Yavaş belediyeciliği şu anda bütün Türkiye'ye emsal olarak gösteriliyor. Acele acele 1 milyara kule yaptılar, her tarafı dökülüyor. Asansörü bozuldu. Daha dün bir, bugün iki. Ankara’nın girişine kapılar yapıldı, ne işe yaradığı belli değil. Bugünkü maliyeti 350-400 milyon. Ondan sonra diyorlar ki ‘Biz proje yaptık.’ Bunlar insanların ihtiyaçlarını, eğitimlerini, sağlıklarını düşünmekten çok hep çöp projelere para yatırdılar. Artık Türkiye, proje çöplüğüne döndü. En büyük proje insandır. Önce sen kentte yaşayan dar gelirli olan çocukları da diğer akranları gibi aynı eğitim seviyesine getireceksin. Onlar KPSS’ye girecekse onların ücretini ödeyeceksin ki bu insanlar eğitimlerinden mahrum kalmasın. Okusunlar ki onlar bari kendilerini kurtarsın, hem kendilerine, hem ailelerine faydası olsun, hem ülkemize faydası olsun" dedi.

'KARALAMA OLMADAN SİYASET YAPMIYORLAR'

Yavaş, Ankara halkının şeffaf, hesap verebilir belediyeciliği sevdiğini belirterek, "Aynı şekilde canlı yayınlanan açık ihalelerle hesap vermek suretiyle Ankara ve Beypazarı halkının 5 kuruşunu çöpe götürmeden, israf etmeden inşallah ikinci dönemi de tamamlayacağız. 5 yıl boyunca türlü iftiralar ve şikayetler elbette oldu. Zaman zaman bütün kamu yöneticilerine olur. İnsanların başını eğdirecek hiçbir işin içerisinde olmadık. Ayrıca bu yaptığımız sosyal destekler, vatandaşın kendi parasını kendisine veriyoruz. Ancak bu vatandaşlarımız yine de gereksiz olduğu halde bizlere dua ediyor. Biz onların parasını onlara veriyoruz. Aslında bu bir haktır. Haklarını kendilerine veriyoruz. Ama sağ olsunlar yine de dua ediyorlar. Benim ikinci ve son dönemim. Belli ki 15’in üzerine çıkacak belediyemiz bu sefer ve inşallah meclis çoğunluğunu sağlamaya çalışıyoruz. Artık normal siyaset yapamıyorlar maalesef. Karalama olmadan, iftira olmadan normal siyaset yapamıyorlar. Belediye meclisi o kadar önemli ki bana oy vermeyin, yerel adaya oy verin gerekirse. Bunu bu işin ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmak için söylüyorum. Ankara merkezde yüzde 60 oy alsak maalesef yeterince belediye kazanamadığımız zaman belediye meclisi üyesinde çoğunluk olmuyor" diye konuştu.

'HALA MÜLAKAT KALKMADI'

Yavaş, 2019'da aday olduğunda mal beyanını açıkladığını belirterek, "Rakibim diyor ki ‘Ankara'ya geldiğinde burada bir evi yoktu.’ Gerçekten yoktu. Kayınvalidemin evinde kalıyordum. Demek ki temiz yönetmişiz değil mi? Ben Beypazarı'ndayken bir tek soruşturma geçirmedim bu konularla ilgili. Bunu sanki suçmuş gibi anlatıyor. 'Mal beyanında bulun' dedik, zor bulundu, tamamını bulunmadı. Yolsuzluk ve israfın kalkması, kamu yöneticilerinin bütün mallarını, mülklerinin açık olarak yayınlanmasıyla mümkündür. Yoksa şaibe altında kalır. Herkes her şeyi bilsin, gizlimiz yok, saklımız yok. Buradan şu soruyu tekrar soruyorum. Sayın Altınok’un babadan kalma olduğunu söylediği epey bir malı var, Allah daha ziyade etsin. Bu kadar malı varken 2 çocuğunu KPSS'ye girmeden istisnai kadroyla memur yapmasını doğru buluyor musunuz? Geçen seçim söz vermişlerdi, 'Mülakat kalkacak' diye. Hala mülakat kalkmadı. Kendi yakınları, akrabalarını bu şekilde mülakatsız işe başlatıyorlar. Bu vatan evlatları, ihtiyacı olan gençler de iş arıyor. Bunlara en büyük cevabı sandıkta vereceksiniz başka türlü olmaz. Hükümeti ikaz etmenin tam zamanı. Onlar beton kulelerle 'eser' adı altında çöp projelere para ayırmakla meşguller. Biz de diyoruz ki 'bizim bütün projelerimiz insan üzerine, önce insan, önce insan, önce insanlık'" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber