Geri Dön
Ankara Buenos Aires’te ‘Açık Hava Türk Sineması Günleri’

Buenos Aires’te ‘Açık Hava Türk Sineması Günleri’

Buenos Aires’te ‘Açık Hava Türk Sineması Günleri’

Buenos Aires’te ‘Açık Hava Türk Sineması Günleri’

ANKARA, (DHA)- 2022 yılında Buenos Aires’te faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü (YEE), sinemaseverler için ‘Yaz Akşamları Açık Hava Türk Sineması Günleri’ düzenledi.

YEE, Türkiye’nin eşsiz kültürel öğelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi odağı haline getirmeye yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Faaliyete başladığı günden beri Türkçe öğrenmenin yanı sıra farklı alanlarda düzenlediği kurslarla Arjantinlilere Türk kültürünü yakından tanıtma görevi üstlenen Yunus Emre Enstitüsü bunlara sinemaseverler için ‘Yaz Akşamları Açık Hava Türk Sineması Günleri’ düzenledi. Ocak ayında 'Son Mektup', 'Babam ve Oğlum' filmlerinin gösterimi ile başlayan açık hava Türk sineması günleri, mart ayında 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösterimiyle Arjantinli sinemaseverleri ağırlamaya devam etti. Sıcak yaz akşamlarında alternatif bir etkinlik olarak enstitü bahçesinde gerçekleşen etkinliğe farklı yaş gruplarından birçok kişi katıldı.

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Aydın Bayat, “Arjantin’de Türk dizi ve filmlerine yoğun ilgi gösteriliyor. Bizler de yaz akşamlarında Arjantinli sinemaseverleri Yunus Emre Enstitümüzün çatısı altında ağırlayarak Türk sinemasını daha yakından tanımalarını ve keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Mayıs ayına kadar aralıklı olarak devam edecek sinema gösterimleri Arjantinli sinemaseverleri ağırlamaya devam edecek. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber