Geri Dön
Ankara CHP'li Günaydın: Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşürüz

CHP'li Günaydın: Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşürüz

CHP'li Günaydın: Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşürüz

CHP'li Günaydın: Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşürüz

Aliekber METE- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, "CHP sıkı yumruklarla değil, akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz; ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız" dedi.

CHP'li Gökhan Günaydın, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Günaydın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gündemdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel görüşmesine ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya yanıt verdi. CHP'nin geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen bir parti olduğunu belirten Günaydın, "Bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek onunla, mücadele etmemek anlamına gelmiyor. CHP sıkı yumruklarla değil, akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz; ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu gündeminde yer alan madenlerle ilgili yasa teklifine tepki gösteren Günaydın, "Bu maden yasası daha önce de Meclis'in gündemindeydi. Ancak İliç faciası ortaya çıkınca AK Parti, apar topar o maden yasasını geri çekti. Neden, korkuyorlardı. Neden, utanıyorlardı çünkü. Türkiye'nin bütün doğal kaynaklarını zehirleyebilecek, çocuklarımıza öldüren ve iktisadi olarak da açıkça bir sömürü madenciliğine dayanan sistemde bunu kamu yararına organize etmek yerine daha da liberalize eden bir sisteme imza atacaklardı. Geri çektiler; ama dün itibarıyla TBMM gündemine tekrar getirdiler" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber