Geri Dön
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendi bünyemizde gerekli değişimi gerçekleştireceğiz (2)

'AZİZ MİLLETİMİZE DAHA SIKI SARILACAĞIZ'

Erdoğan, konuşmasının devamında, "Asrımıza, köklerimize, iradesiyle ve desteğiyle bizi bu makamlara taşıyan aziz milletimize, bizi var eden ilkelerimize çok daha sıkı sarılacağız. Şunun da bilinmesini isterim; bizim lügatımızda böbürlenme yoktur, millete tepeden bakma, milletle arasına duvarlar örme, mesafe koyma asla ve asla yoktur. Her zaman söylüyorum; biz bu milletin ta kendisiyiz. Biz siyaseti birilerine imtiyaz sağlamak, makam, unvan dağıtmak için de yapmıyoruz. Hangi konumda olursak olalım hepimiz bu makamlarda milletimize ve Türkiye’ye aşkla hizmet için bulunuyoruz. Bu konuda oluşan zafiyetleri süratle gidermek boynumuzun borcudur. Bakılmadık, incelenmedik, üstü açılmadık hiçbir nokta bırakmadan muhasebe ve murakabe sürecimizi değerlendireceğiz. Bize destek olanlarla birlikte sandığa gitmeyenlerin, gidip farklı tercihte bulunan vatandaşlarımızın tercihlerini en doğru şekilde okuyacak, değerlendirecek, gelecek dönemdeki yol haritamızı belirlerken bunlardan muhakkak istifade edeceğiz. Ama bu süreci partimizin geleneklerine, hareketimizin kurucu esaslarına ve davamızın prensiplerine uygun şekilde yöneteceğiz" dedi.

‘ASLA YILGINLIĞA KAPILMADIK’

Erdoğan, partilerinin tökezlemesini bekleyen rakiplerini asla sevindirmeyeceklerini ifade ederek şöyle dedi:

"Küçük hesaplar ve küçük tuzaklar peşinde koşanların sinsi oyunlarına gelmeyeceğiz. Başarımızı başarımız, üzüntümüzü üzüntümüz gören dünyanın dört bir yanındaki mazlumları hayal kırıklığına asla uğratmayacağız. Büyük bir davanın temsilcileri olduğumuzun şuuruyla önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz. Kim ne derse desin; AK Parti; bu ülkenin, bu milletin partisi olmayı, kendi insanımızla gönül coğrafyamızdaki 100 milyonların umudu olmayı sürdürecektir. AK Partiyi değerlendirirken nereden geldiğini ve hangi istikamete ilerlediğini bir an olsun aklımızdan çıkarmayacağız. Kutlu bir hareket, uzun bir yürüyüş, sabırlı bir mücadele, 14 Ağustos 2001’de AK Parti olarak görülmüştür. Biz nevzuhur bir hareket değiliz. Biz partilerden bir parti değiliz. Biz bugünlere bir anda gelmedik. Bu hareketin, bu partinin temelinde ismi bilinen ya da bilinmeyen yüzlerce, binlerce vefakarın, cefakarın emeği var, alın teri var. Biz dikensiz bir gül bahçesinde yürümedik, yürümüyoruz. Biz bu noktaya düşe kalka geldik, biz bu noktaya yenilgi yenilgi büyüyerek geldik. Baskılar gördük. Hapislerde yattık. Darbeler yedik. Partilerimiz kapatıldı. Yasaklandık. Kovulduk. Ötelendik. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zorbalığa uğradık. Ancak hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik, asla ve asla yılgınlığa kapılmadık."

'BİZ BİTTİ DEMEDEN HİÇBİR ŞEY BİTMEYECEKTİR'

Erdoğan, her seferinde düştükleri yerden doğrulduklarına belirterek, "'İman varsa imkan var' dedik, ‘Allah büyüktür’ dedik. Şimdi bakıyorum; AK Parti’nin son yerel seçimde aldığı oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor bir taraf olumsuz, karamsar bir tablo çiziyor, teşkilatlarımızın moralini bozmaya yönelik bir kampanya yürütüyor. Şunu çok net ifade etmek isterim; bunlar AK Parti’nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Bunlar nereden nasıl geldiğimizi, nereye yürüdüğümüzü anlamamışlar. Bu hareketin kökleri çok derinde ve ufku çok derinde bir hareket olduğunu kavrayamamışlar. Beyler ve bayanlar şunu herkes görsün ve bilsin; biz ‘bitti’ demeden hiçbir şey bitmez, bitmeyecektir. Biz bu ülkenin en dinamik partisiyiz. Heyecanımız ilk günkü gibi dipdiri. Biz üye sayısı itibarıyla Türkiye’nin en büyük partisiyiz. Her alanda muazzam bilgi birikimine, tecrübeye sahibiz. Biz seçmenin mesajını okuruz. Doğru okuruz. Gerekeni yaparız. Arızaları düzeltir, eksikleri giderir, tekrar yola koyuluruz. Kimse sevinmesin. Kimse umutlanmasın. Kimse farklı hevesler peşinde koşmasın. Biz buradayız. Sapasağlam, dimdik, en güçlü halimizle" dedi.

'MUHASEBEMİZİ YAPAR YOLA REVAN OLURUZ'

Erdoğan, seçim sonuçlarını bir fırsat bilerek AK Parti’yi yıpratmaya kalkışanları da gayet iyi bildiklerini, gördüklerini belirterek, "Eleştiri tamam, öz eleştiri tamam; ama AK Parti’yi özellikle fedakarlık abidesi olan AK Parti teşkilatını eleştiri ya da öz eleştiri maskesi altında hırpalamaya kalkışanlara da asla müsaade etmeyiz. Medyadan, sosyal medyadan, televizyon ekranlarından AK Parti’ye ayar vermeye çalışanlara kesinlikle rıza göstermeyiz. Milletimiz dışında hiç kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yok. Partimizin ilgili kurulları her türlü detayı değerlendiriyor. Buradan muhalefete de ekmek çıkmaz. AK Parti üzerinden kendilerine şahsi ikbal devşirme emelleri olanlara da ekmek çıkmaz. Bakanlarımız, siz değerli milletvekillerimiz bugünden itibaren halkımızın içine gireceğiz, umudumuz tam bir biçimde milletimize hizmeti sürdüreceğiz. Biz işimize bakacağız. Önümüze bakacağız. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu nasıl gerçekleştiririz buna bakacağız. Menzile kilitlenmiş ok misali hedeflerimize odaklanacağız. Çok açık söylüyorum; bu harekette şımarıklık olmaz. Bu harekette milletten, milletin değerlerinden, milletin ahvalinden, milletin gündeminden kopma asla olmaz. Aynı zamanda bu harekette yeğise yer yoktur. Bu harekette umutsuzluğa asla yer yoktur. Bu hareket korkakların omuzlayacağı bir hareket değildir. Muhasebemizi yapar, hatalarla aramıza mesafeyi koyar, ‘nerede kalmıştık’ der ve kaldığımız yerden yolumuza daha güçlü bir şekilde revan oluruz" şeklinde konuştu.

'ENFLASYONLA MÜCADELEMİZİ ZAFERLE SONUÇLANDIRACAĞIZ'

Erdoğan, sandıktan çıkan mesajlar ve yaptıkları değerlendirmeler ışığında gerekli adımları atmaya başladıklarını söyleyerek, "Bundan sadece 10 ay önce 28 Mayıs’ta milletimiz bize bir yetki verdi. Önümüzdeki 4 yıl boyunca milletin verdiği bu yetkiyi milletin emanetini omuzlarımızda dirayetle taşıyacağız. Milletimizin bizden ve hükümetimizden beklentilerini çok iyi biliyoruz. Artık seçimin de olmadığı önümüzdeki 4 yıl içinde enflasyonla mücadelemizi inşallah zaferle sonuçlandıracağız. Geçmişte yaptık. Yine yapacağız. Terörle mücadeleden asla taviz vermeyecek, içeride ve dışarıda ülkemizin, milletimizin güvenliğini daha korunaklı hale getireceğiz. Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren meselelerde geri adım atmadan haklarımızın peşinde koşacağız. Bununla kalmayacak geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bölgemizin, dünyanın barışı için katkı sunmayı sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber