Geri Dön
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir (3)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir (3)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir (3)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk demokrasisi bu seçim sürecinin en büyük galibidir (3)

'GAZZE'DE ZULÜM VE SOYKIRIM DURMADIKÇA, BÖLGEMİZİN YENİ GERİLİMLERE GEBE OLDUĞU AÇIKTIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında Netanyahu’ya tepki göstererek, "Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak adına hem kendi vatandaşlarının hem de tüm bölge halklarının canını tehlikeye atmaktadır. 13 Nisan gecesi yüreklerimizi ağzımıza getiren gerilimin birinci müsebbibi Netanyahu ve gözünü kan bürümüş yönetimidir. Bu gerçeği kabullenmeden yapılan açıklamaların tansiyonu düşürmek adına hiçbir fayda getirmeyeceği kanaatindeyiz. Türkiye olarak özellikle son 2 gündür Gazze’deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı daha da artırdık. Dışişleri Bakanımız; Amerikalı, İranlı, İngiliz, Ürdünlü muhataplarıyla ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüştü. Bizim de dün Katar Emiri Şeyh Temim ile bir görüşmemiz oldu. İnşallah telefon diplomasimize bu hafta boyunca devam edeceğiz. Tüm tarafların şu hakikatin idrakinde olmasın da gerekiyor; gerilimde sürekli el yükselterek hiçbir yere varılmaz. Ateşe körükle gitmenin de Netanyahu yönetimini sürekli şımartmanın da hiç kimseye hayrı dokunmaz. Tüm aktörleri artık saldırılara son vermeye ve sorumluluk içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Gazze’de zulüm ve soykırım durmadıkça, bölgemizin yeni gerilimlere gebe olduğu açıktır" dedi.

Erdoğan, 193 gündür ortada tek bir mağdurun olduğunu ve onun da mazlum Gazze halkı olduğunu bildirerek, ‘’İslam alemi ve Arap ligi başta olmak üzere sorumluluk sahibi herkes artık seslerini daha fazla yükseltmelidir. Biz bu amaçla tüm kapıları zorlamaya, elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

'850’Yİ AŞKIN SAVUNMA SANAYİİ PROJESİ İLE KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE KONUMUNA ULAŞTIK'

Erdoğan, son hadiselerde insansız hava araçları başta olmak üzere savunma sanayii alanındaki atılımların önemini bir kez daha gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimizde yüzde 80’ler düzeyinde olan dışa bağımlılığımızı bugün yüzde 20’lere indirmiş bulunuyoruz. Bundan yaklaşık 16- 17 yıl önce İsrail’den hangi zor şartlarda insansız hava araçları temin ettiğimizi o günleri hatırlayanlar çok iyi biliyor. Ciddi rakamlar ödeyerek binbir nazla ülkemize satılan Heron’lar sürekli arızalanmaları sebebiyle tam manasıyla bize bir fayda sağlamadı. Sadece insansız hava araçlarında değil tabanca dahil her türlü silah ve mühimmatta başkalarına bağlı olmanın sıkıntısını çok çektik. Öyle günler oldu ki ücretini peşin ödediğimiz silahlar bile teslim edilmedi. Suriye’ye yönelik harekatlarımızda müttefiklerimizin ambargosuna maruz kaldık. Burada şunu açık ve net ifade etmek isterim. Şayet biz kendi göbeğimizi kendimiz kesme iradesi göstermeseydik bugün aynı sorunları halen yaşıyor olurduk. 850’yi aşkın savunma sanayii projesi ve 90 milyar dolarlık proje hacmi ile bu alanda kendi kendine yeten bir ülke konumuna ulaştık. TB-2, Akıncı, ANKA ve Aksungur insansız hava araçlarımız ile SİHA teknolojisinde dünyada ilk 3 ülke arasındayız. Yakın çevremizdeki savaşların vazgeçilmez unsuru olan Kamikaze İHA’larda savunma sanayii şirketlerimiz tarafından üretiliyor. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 185’e çıktı. İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi ise 230’u buldu."

'MAALESEF ÜLKEMİZDE MUHALEFET AKTÖRLERİ BUNLARA DESTEK VERİYOR'

Erdoğan, 2012’den bugüne kadar toplam 50 ülke ile 770 adet insansız hava aracı için sözleşme imzalandığına işaret ederek, "Sadece 2023 yılı İHA ihracatımızın toplam tutarı 1,8 milyar dolara ulaştı. Bir dönem tabanca dahi verilmeyen ülkemiz 110’dan faza ülkeye yüksek kaliteli hafif silahlar ve tabanca ihraç ediyor. Geçtiğimiz şubat ayında 5’inci nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu başarı ile gerçekleştirdi. Kızılelma ve ANKA-3 ile artık bu alanda farklı bir lige yükseliyoruz. Bundan 10 sene, 15 sene, 20 sene önce tohumlarını serptiğimiz projelerin hamdolsun bugün meyvelerini toplamaya başladık. Türkiye’nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. Zihni sömürge haline getirilmiş 5’inci kol elemanları, yerli ve milli firmalarımıza ülkemizin yüz akı teknoloji projelerin saldırarak, iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor. Maalesef ülkemizde muhalefet aktörleri de bunlara destek veriyor, sahip çıkıyor. Savunma şirketlerimize yönelik bu hayasız akımlar karşısında elbette biz teslim olmayacak, asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütlerine nefes aldırmayan güvenlik güçlerimizin eli- kolu- gözü olan, Türkiye’nin itibarını ve nüfuz alanını artıran, Türk ekonomisine katma değer üreten hasılı her alanda iftihar vesilemiz olan şirketlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğiz" dedi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber