Geri Dön
Ankara Katırcıoğlu: Yakın coğrafyamızda çocuk ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz

Katırcıoğlu: Yakın coğrafyamızda çocuk ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz

Katırcıoğlu: Yakın coğrafyamızda çocuk ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz

Katırcıoğlu: Yakın coğrafyamızda çocuk ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz

Aliekber METE- Canberk ÖZTÜRK/ ANKARA, (DHA)- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, "Bizler çocuk haklarının savunulması, evlatlarımızın daha güzel yarınlara kavuşması, üstün yararın sağlanması için çabalarken ne yazık ki yakın coğrafyamızda çocuk ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) 28’nci Dönem Çocuk Meclisi üyelerini kabul etti. Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, komisyonun kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatarak, "Bizler çocuk haklarının savunulması, evlatlarımızın daha güzel yarınlara kavuşması, üstün yararın sağlanması için çabalarken ne yazık ki yakın coğrafyamızda, gönül coğrafyamızda çocuklarımızın ölümleri; ırkçılık, katliam ve soykırım görüyoruz ve bunu konuşuyoruz. Bununla ilgili büyük bir çaba gösteriyoruz. Hem Türkiye olarak hem milletvekilleri olarak toplumumuzun her kesimi olarak, burada dikkatine sunmak istiyorum. Çocuk Hakları Bildirgesi’nin 1’nci maddesini burada okumak istiyorum sizlere. Orada, 'Her çocuk, kendisinin ya da ailesinin, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiye, doğuş ve başka bir statü bakımından herhangi bir ayrım yapılmaksızın bu haklara sahiptir' der. Bu kapsamda konuyu ele aldığımızda bizim için memleketimizin güzel çocukları yani sizler ne iseniz Filistin’deki ya da dünyanın herhangi bir yerindeki her masum, güzel çocuktur. Bütün haklara sahiptir, onun üstün yararı her şeyin önündedir” dedi.

'ÇOCUKLARIN SORULARINI CEVAPLADIRDILAR'

Komisyon Başkanı Katırcıoğlu’nun yanı sıra Hükümlü ve Tutuklu Hakları İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım ile bazı milletvekilleri katıldı. Komisyon üyeleri, ABB Çocuk Meclisi üyelerinin, cezaevlerinde kalan çocukların sayısı, yaşı, eğitim durumunu, eğitimde fırsat eşitliğini, ilkokul ve ortaokuldaki eğitim ihtiyaçlarının karşılanabilmesi gibi konulardaki sorularını cevaplandırdı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber