Geri Dön
Ankara TBMM Genel Kurulu'nda 'İsrail ile ticaret' tartışmaları devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'İsrail ile ticaret' tartışmaları devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'İsrail ile ticaret' tartışmaları devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'İsrail ile ticaret' tartışmaları devam etti (2)

TURİZM MESLEK KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİĞİ İÇEREN KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında, Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüştü. Genel Kurulda, söz konusu kanun teklifinin 11’inci maddesi iptal edilirken, kalan 13 madde ise kabul edildi.

ÇALIŞKAN: BU YASA TURİZM SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMAYACAK

Muhalefetin kanun teklifi üzerindeki önerge değişikliklerinin reddedildiği Genel Kurul’da teklif üzerine söz alan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, "Turizmle ilgili yasayı görüşüyoruz, meslek kanunu. Biliyoruz ki bu yasa, içerik itibarıyla turizm sektörüne bir katkı sağlayacak değil, turizm sektörünün çalışanlarının gelirini artıracak değil, ülkemizin turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlayacak bir girişim değil, ülkemizi kalkındıracak bir girişim değil. Bu girişim özü itibarıyla sadece patronların talimatını yerine getiren, bu alanda çalışan emekçinin hakkının gasbedilmesine yönelik bir girişim. Onun için de bu yasa hazırlanırken ne meslek odalarının ne sivil toplum örgütlerinin ne de akademisyenlerin, bu konunun uzmanlarının katkısı olmadan hazırlanmış gelmiş bir paket var önümüzde" ifadelerini kullandı. 

ERGUN: TEKLİFİ MEVCUT HALİYLE DESTEKLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

İYİ Parti Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Metin Ergun ise kanun teklifine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada bu şekildeki düzenlemeler hem sektörün hem de muhalefetin katılımı ve mutabakatıyla hazırlanmaktadır ama maalesef iktidar, her zaman yaptığı gibi bu teklifi de yangından mal kaçırırcasına alelacele komisyondan geçirmiştir. Teklifin etkileyeceği kesimlerin uzmanların ve maalesef, bu teklifin de hiçbir sorunu çözmeyeceği ve aksine daha büyük sorunlara yol açacağı açıktır. Görüşülmekte olan teklif, bırakın Türk turizmini korumayı ve geliştirmeyi turizme telafi edilmesi mümkün olmayan zararlar verecek bir düzenleme şeklindedir. Hal böyleyken İYİ Parti olarak bizim bu teklifi mevcut haliyle desteklememiz mümkün değildir."

CAVİT ARI: REHBERLER GİDİLECEK YERLERİ ANLATMASIN MI?

CHP Grubu adına kanun teklifini değerlendiren Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Sizin getirdiğiniz düzenlemeyle başta gelen turistin ya da tersini düşünelim. Bir yurt dışı gezisine gittiğimizde orada bize önderlik yapan, orada bizleri gezdiren rehberlere ihtiyacımız olduğunu hep biliriz. Çünkü o rehber sadece gittiğimiz bir müzede ve benzeri yerde bize orayı anlatan kişi olmanın ötesinde o otobüse binildiği andan itibaren gidilecek yere kadar, tüm güzergahta ya da ülkeyle ilgili genel bilgiler veren bir kişidir. Rehber, aslında sadece gidilen yeri değil giderken genel anlamda bilgi aktaran kişidir, artı yol süreci içerisinde de bir anlamda da sürecin teminatıdır çünkü her gidilen yerde ya da süreçte karşılaşılan sorunlar, sıkıntılar var ise birinci müdahale edecek olan rehberlerdir. Saatlerce gidilen yolculuklar var, örneğin, bir yerden çıktığınızda, Antalya’dan Pamukkale’ye giderken üç saat yolculuk var, o süreçte rehber süreçle ilgili, gidilecek yerlerle ilgili, geçilecek yerlerle ilgili hiçbir şey anlatmasın mı" dedi. (DHA)

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber