Geri Dön
AnkaraTBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması (3)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması (3)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması (3)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması (3)

TBMM GENEL KURULU'NDA 'TROLLÜK' TARTIŞMASI

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, Osman Gökçek'e yönelik, 'Bak karşımda bir trol çocuğu var' sözleri üzerine CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Ağbaba, "Biliyor musunuz artık yeter, şatafattan ve israftan vazgeçin. Bu milletin aklıyla dalga geçmeyin. Şimdi bakanlar Hatay'da minibüsle geziyorlar. Aynı bakan Malatya’ya özel uçakla gitmiş. Sen sus, bak karşımda bir trolün oğlu var, karşımda bir trol çocuğu var. Trollük yapma yavrum, ergenlik yapma" ifadelerin kullandı.

'ANALARINIZI, BACILARINIZI, KARDEŞLERİNİZİ, OĞULLARINIZI, SABAHTAN AKŞAMA KADAR BELEDİYELERE YERLEŞTİRİYORSUNUZ'

Ağbaba'nın, 'Trollük yapma' sözlerine cevap vermek üzere kürsüye gelen AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı gazeteciler ile birlikte gerçekleştirdiği Roma gezisine ilişkin, "Uçağın parasını, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ödediniz. Daha sonra orada gazetecilere yemek verdiniz, şaraplar açtınız. Şarabın parasını İstanbullulara ödettiniz. Şimdi bize tasarruftan bahsediyorsunuz. Öncelikli olarak sizin hesap vermeniz gereken durum şu; siz balya balya paraların, euroların önce bir hesabını vereceksiniz. Ondan sonra kalkacaksınız bize tasarruftan bahsedeceksiniz. Şirketinin genel müdürü, isim veriyorum; Tuncay Yılmaz. Yılmaz’a para taşıma işlemlerini yaptırdınız. Şimdi bize ahlaktan bahsedecek olanlar; analarını, bacılarını, kardeşlerini, oğullarını, sabahtan akşama kadar belediyelere yerleştiriyorsunuz. Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK borcu 195 bin liraydı. 4 milyon 700 bin liraya çıkardınız. Hadi gel anlat bakayım" dedi. 

'ORADA BİR MASRAF YOK, ORADA TARİHİ BİR HİZMET VAR'

Gökçek'in sözlerine cevap vermek için kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Ekrem İmamoğlu Roma’ya gitti. Roma’ya giderken öyle sizin gibi sizin gibi tek tek yandaş gazetecileri seçmedi, 37 gazeteci seçti. Onların hiçbirinin yandaşlık aidiyeti yok. Hiçbir yere özel uçakla gidilmedi. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile gidildi. Bütün biletler ekonomi alındı ve öyle gidildi. Orada Avrupa Oyunları’nın İstanbul'da yapılması için anlaşma imzalandı. Bunlardan övünün, mutlu olun. Bir gece kaldılar, bir akşam yemeği yediler. Nerede yediler biliyor musunuz? Olimpiyat Komitesi yemek verdi, onu yediler. Haberiniz var mı? Yani orada bir masraf yok, orada tarihi bir hizmet var. Tüm dünyanın gözü önünde, Avrupa Oyunları İstanbul'da oynansın diye yapıldı. Bu bir başarıdır" diye konuştu. 

'SEN BU YAŞTA NASIL SERVET SAHİBİ OLMUŞSUN'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa ettiğini hatırlatarak, "Ankara'yı parsel parsel sattığı için istifa ettirildi. Adama sorarlar, senin baban 1984'’ten beri devlet memuru. Genel müdürlük, Keçiören belediye başkanlığı, milletvekilliği, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı yapmış. Hangi parayla kanalı satın aldı. Bak ben size bir şey söyleyeyim; AK Partili, CHP'li, Saadet Partili, İYİ Partili olabilir, kim milletvekilliğinden zengin oluyorsa hırsızdır. Haddini bileceksin. Sen bu yaşta, nasıl servet sahibi olmuşsun. Gelmiş burada laf ediyorsun. Bizim burada söylediğimiz şey açık ve net. Veli Ağbaba'nın da mal varlığı araştırılsın, senin de araştırılsın, babanın da araştırırsın olur mu? Hodri meydan" dedi.

'KİM KAMU MALI YEDİYSE ŞEREFSİZDİR'

Emir ve Ağbaba'nın ardından bir kez daha kürsüye gelen Gökçek, TV kanalının sahibi olmadığını ve kamu reklamlarından en az faydalanan kanallardan biri olduğunu belirterek, "Bir kere bundan dolayı profesyonel yaşantımda bir başarı elde ettik. Yani bundan dolayı takdir etmeniz lazım. Bakın mesela siz daha demin parsel parsel meselesini söylediniz. Sizin Toros Belediye başkanınız, aday yapmadığınız için 'görevden ayrılan aday' sizin için ne dedi, 'Bizim buranın rantını yemek için ta oralardan geliyor' dedi mi demedi mi? Sevgili Ali Mahir, Mersin milletvekiliniz Hasan Bey diyor ki, 'Kızlarının ve çocuklarının üstüne bu kadar yalan yere yemin eden bir adam görmedim. Bunun lafına inanmayın diyor.' Ben sana mı inanacağım, kim hırsızlık yaptıysa şerefsizdir, kim kamu malı yediyse namussuzdur" ifadelerini kullandı.

'MEHMET ALİ BİRAND'IN KEMİKLERİ SIZLAR'

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gökçek'e cevaben, "Osman çok net bir soru, gerçekten bu üzerindeki ceketin bile hesabını verebilir misin? Beyaz TV’yi sen mi bu hale getirdin? Mehmet Ali Birand'ın kemikleri sızlar. Bak kardeşim sende utanma olsa bir milletvekilinin eşini, çocuklarını ağzına almazsın. Benim eşim de çocuklarım da helal ekmek yiyor, senin boğazından bir dilim helal etmek geçti mi? Şu koltukta oturuyorsan arkadaşlarına en büyük hakaret, senin baban yolsuzluk yaptığı için, FETÖ'cü olduğu için, bir sürü pisliğe bulaştığı için görevden alındı. Siz daha Ankara'daki bir parka yatırılan milyarların hesabını vermeyen bir ailesiniz. Ama baban ve sende utanma yok" dedi. (DHA)

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber