Geri Dön
Ankara TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması bugün de devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması bugün de devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması bugün de devam etti (2)

TBMM Genel Kurulu'nda 'Kobani' tartışması bugün de devam etti (2)

'MİLLİ GÖRÜŞÜ KENDİ SİYASETİNE ALET EDENLERE SESLENİYORUM'

​Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'nda 'Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' maddeleri görüşmelerine devam edildi. Görüşmeler sırasında söz alan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, "Milli görüşü kendi siyasetine alet edenlere sesleniyorum. Tüm dünyada Filistin davasını kendi öz davası gibi gören bir lideri görmezlikten geliyorsunuz ya, pes doğrusu. Sizler, Sayın Özgür Özel’in ve Ekrem İmamoğlu’nun Hamas’la ilgili açıklamalarına ses çıkarmıyor, terör örgütü çıkışına hiçbir kelime etmiyorsunuz. Yine, burada yeri gelmişken bazı acı gerçekleri de hatırlatmak istiyorum. Ne çabuk unuttunuz 28 Şubat'ı, Nur Serter'leri, Kemal Alemdaroğlu’larını, Sabih Kanadoğlu’larını ve milli görüş lideri rahmetli Erbakan Hocamıza yaşattıklarını, ne çabuk unuttunuz. Anlaşılan bir akıl tutulması yaşıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'GÜYA FİLİSTİN'İ SAVUNUYORLAR'

Çalkın'ın sözlerinin ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Şimdi konuşan hatip anlaşılan son derece yaralı. Yaralı olduğu için milli görüşçü eski arkadaşlarına sesleniyor ve 'Siz bizden gidince biz de belediyeleri kaybettik' diyor. Bir de Filistin'e gönderme yapıyor, Filistin'i savunuyorlarmış güya. Buradan anımsatmak isterim, kendi ağababaları 6’ncı Filonun önünde eğilirken, 6’ncı Filo İstanbul’a çıksın diye eylem yaparken, Deniz Gezmiş'ler Filistin de özgür Filistin için mücadele ediyorlardı, antiemperyalizm mücadelesi veriyorlardı. Kimse unutmasın bunu. Çok canı sıkılmış, çok yaralı, bütün tuşlara basıyor. Şimdi gecenin bu vaktinde saçma sapan her bir söze cevap veririm ama sabaha kadar burada kalırız" diye konuştu.

Emir'in konuşması sırasında AK Partili milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı gazetecilerle birlikte gerçekleştirdikleri Roma gezisi üzerinden eleştirilerde bulundu. Bunun üzerine iki parti milletvekilleri arasında karşılıklı tartışmalar yaşandı.

'HAMAS'A TERÖRİST DİYEN YUNAN BAŞBAKANI NEDEN KOVMADINIZ'

Çalık'ın, sözlerine cevaben söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, "Milli görüş siyasetini biz kendi çıkarlarımıza alet etmiyoruz. Ateşten gömleği 5 siyasi partisi kapatılan bir hareket olarak bugün devam ettiriyoruz. Sayın Özgür Özel’in Hamas’la ilgili sözüne gelince, onun cevabını elbette CHP verir. Ben Saadet Partisi adına diyorum ki, 'Hamas kendi haklarını savunan bir direniş örgütüdür' diyorum. Peki, Sayın Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'nı basın toplantısında kabul etti. O da dedi ki, 'Hamas bir terör örgütüdür.' Tayyip Bey ne dedi, 'Değerli dostum, ben senin bu sözlerine katılamıyorum.' Bu mudur? Kovamadı mı Yunanistan Başbakanı'nı? Sen bu ülkenin topraklarında Yunanistan Başbakanı'na, 'Hamas terör örgütüdür' dedirtiyorsun. Sadece, 'Değerli dostum, ben senin görüşlerine katılamıyorum' diyorsun. Çıkın Yunanistan Başbakanı'na bağırın, kovun onu. Bu ülke topraklarında, 'Hamas terör örgütüdür' dedirtmeyin" diye konuştu.

'KAFAYI ÇEKİP BİZE HAKARET EDİYORSUNUZ'

Emir ve Kaya'nın sözlerine cevap vermek üzere söz alan AK Partili Çalkın, "Sadece şunu söylemek istiyorum. Bu gruplar çıkıyor, AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor, ağzına gelenleri söylüyor. Biz burada cevap veriyoruz, kalkıp bize, 'Saçma sapan' diye cevap veriyorsunuz. Bu olacak bir şey mi? Hiç ayıp bir şey yok kusura bakmayın. Bir de biz yaralıyız ama şöyle yaralıyız, biz milletimize hizmet etmek için yaralıyız" dedi. 

'MECLİS ÇALIŞMAYA DEVAM EDEMEZ'

Çalkın'ın, 'Bir grup kafayı çekip bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor' sözleri üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Bu Meclis çatısı altında her milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini bilerek çalışıyor. Burada birilerini itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin ve uyarı cezası verin. Bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez" ifadelerini kullandı.

'SÖZLERİMİ GERİ ALIYORUM'

Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın da devreye girmesiyle AK Partili Çalkın, "Meclisimizin salahati için söylediğim söz maksadını aşmıştır, geri alıyorum" dedi.

Muhalefet parti milletvekillerinin tepkisi üzerine tartışmalar devam ederken Başkanvekili Adan, birleşime ara verdi. 'Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' maddelerinin görüşmelerine bugün devam edilecek. (DHA)

Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber