Geri Dön
Antalya Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri

Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri

Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri

Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), klasik müzik severleri 'Anadolu Nefesli Beşlisi'nin çok özel konseriyle buluşturdu.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde Bilkent Üniversitesi Flüt Sanat Dalı öğretim görevlisi Doçent Cem Önertürk'ün yönetiminde gerçekleşen konsere izleyici ilgisi yoğun oldu. Konserde flüt sanatçısı Cem Önertürk, obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, klarnet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, fagot sanatçısı Ozan Evruk, korno sanatçısı Hüseyin Uçar sahne aldı.

2014 yılından bu yana farklı temalardaki konserleriyle tanınan Anadolu Nefesli Beşlisi, 'Bulgar Skeçleri', 'Antik Macar Dansları', 'Esintiler', 'Karmaşık Potpori', 'Karmaşık Beşli' gibi eserleri seslendirdi.

Beşli, Macaristan sokaklarından Arjantin sahillerine, Fransa'nın özel tınılarından Anadolu'nun dört bir köşesine işlemiş eşsiz ezgilerine ve Balkan müziğinin kendine ait müziklerinden oluşturulmuş repertuarı izleyicisiyle paylaştı.

Perdeye yansıtılan eserlere uygun görsellerle de canlılık kazandırılan konserde keyifli dakikalar yaşayan izleyici, solist sanatçıları ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber