Geri Dön
Antalya Antalyalı gazeteciler Vali Şahin ile Almanya'da

Antalyalı gazeteciler Vali Şahin ile Almanya'da

Antalyalı gazeteciler Vali Şahin ile Almanya'da

Antalyalı gazeteciler Vali Şahin ile Almanya'da

Aslı DURAN/NÜRNBERG, (DHA)- ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer'in davetiyle Almanya'nın Nürnberg kentine geldi.

AGC ile Nürnberg Basın Kulübü kardeşliğinin 20'nci yılı dolayısıyla Antalya Valisi Hulusi Şahin'in de aralarında bulunduğu gazeteciler, Almanya'nın Nürnberg kentine geldi. AGC Başkanı İdris Taş, cemiyetin yönetim kurulu ve üyelerinin bulunduğu heyeti havalimanında Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer karşıladı. Gazetecilerin otele yerleşmesinin ardından kısa şehir turu yapıldı. Öğleden sonra Nürnberg MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Dokur ve yönetimi, Vali Şahin ve beraberindeki gazetecilerle birlikte öğle yemeğinde buluşarak Almanya'daki Türk iş insanlarının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akşam saatlerinde ise Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ev sahipliğinde gazeteciler için özel resepsiyon gerçekleşti.

Resepsiyonda konuşan Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, AGC ile Nürnberg Basın Kulübü kardeşliğinin 20'nci yılını kutlayarak, “Böyle işbirliği başlatanlara teşekkür ediyorum. Bu iki ayaklı sürdürülebilen bir iş birliği. Sağlam temelde olduğu sürece yürüyebiliyor. Sürdürülebilirlik ancak böyle sağlanabiliyor. Günümüz sizinle güzelleşti" dedi.

'ETLE TIRNAK GİBİ OLMUŞ'

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 20 yıllık büyük iş birliğinin seneyi devriyesini hep birlikte kutladıklarını anlattı. 2 ülke arasındaki bu iş birliğinin yıllarca sürmesi temennisinde bulunan Şahin, “İki toplum birbiriyle çok entegre. Et ile tırnak gibi olmuş. Alman dostlarımız Antalya'yı çok seviyorlar ve Antalya'ya gelmekten büyük mutluluk duyuyorlar. Kısa ve uzun süreli vakit geçiriyorlar. Bizim vatandaşlarımız 60'lı yıllardan beri burada yaşıyorlar. Çocuklarını büyütüp, ikinci, üçüncü nesil devreye girdi ve artık bu geçici çalışıp Türkiye'ye döneyim mantığından çok ötelere taşındı. 2 ülkenin birbiriyle yıllara dayanan ilişkisini aslında bir tapu belgesi aldı. Böyle de devam edecektir. Biz buna inanıyoruz. Bu ziyaretimiz de küçük bir katkı olur diye inanıyoruz. Ev sahipliğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

AGC Başkanı İdris Taş ise ilk günde güzel bir kaynaşma olduğunu belirterek “Nürnberg Basın Kulübü ile 20 yıllık kardeşliğimizi kutlayacağız. Bu kutlama töreninde birçok faaliyet rçekleştireceğiz. Panellerde meslektaşlarımızla birlikte gazete, televizyon ve protokol ziyaretlerinde bulunacağız. Hem ülkemizin tanıtımı hem de iki ülkenin karşılıklı iş birliğinin ilerleyen zamanda daha da artarak güçleneceğine inancımız tamdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber