Geri Dön
Elmalı Elmalı'da Domates Festivali

Elmalı'da Domates Festivali

Elmalı'da Domates Festivali

Elmalı'da Domates Festivali

 

Mehmet AKIN/ELMALI, (DHA)- ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde Eskihisar Köyü Domates Festivali düzenlendi. 
Elmalı'da bu yıl ilk defa düzenlenen Eskihisar Köyü Domates Festivali, Elmalı Kaymakamlığı himayesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile S.S. Eskihisar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından organize edildi. Kortejle başlayan festivalde mehteran, folklor gösterileri, domates yeme yarışması, bilgi yarışmaları, söyleşiler ve konserlerin gerçekleştirildi. Festivalde Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 'Yörük defilesi' yapıldı. Yemek yarışmasında domatesin kullanıldığı tarifler jürinin beğenisine sunuldu. Festival kapsamında Hüseyin Kağıt ve Duygu Kutlu konser verdi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Boğatimur, muhteşem bir festival gerçekleştirildiğini belirterek, katılımın yoğun olduğunu söyledi. 
S.S. Eskihisar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Ali Çankırlı da "Bölgemizin ve köyümüzün insanı çok çalışkandır ve seracılıkla geçinmektedir. Bu festivalde hem domatesimizin kalitesini ve lezzetini Türkiye ve dünyaya duyurmak aynı zamanda üreticilerimizin, sera çalışanlarımızın güzel bir festival geçirmesini amaçladık. Başardığımızı düşünüyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber