Geri Dön
Elmalı Elmalı'da 'Eskihisar Domates Festivali' yapıldı

Elmalı'da 'Eskihisar Domates Festivali' yapıldı

Elmalı'da 'Eskihisar Domates Festivali' yapıldı

Elmalı'da 'Eskihisar Domates Festivali' yapıldı

 

ELMALI, (DHA) - ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde ilk kez düzenlenen 'Elmalı Eskihisar Köyü Domates Festivali'nde mehteran ve folklor gösterisi, domates yeme yarışması yapıldı. Festivalde Elmalı yöresine ait motifler taşıyan kıyafetler ile 300 yıllık Elmalı Gelinliği'nin sergilendiği 'Yörük Defilesi' ilgi gördü.
Elmalı Kaymakamlığı himayesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile S.S. Eskihisar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından düzenlenen festivalde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Mehteran takımı ve folklor ekibinin yer aldığı kortejde, ilçede yetiştirilen domateslerin sergilendiği araçlar da yer aldı. Korteje çok sayıda vatandaş eşlik etti.
Festivalin açılış törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, İlçe Tarım Müdürü Dilek Boğatimur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, "Kadim şehir Elmalı'nın tarihiyle kültürüyle şanına yakışır bir festival. Elmalı yayla seracılığında bölgede bir numara. Bugün 14 bin 200 dekar kurulu sera alana sahibiz. Bu bağlamda üreticilerimize yönelik fuar tarzında bir organizasyona imza atmış oluyoruz" dedi.
Festivalde mehteran ve folklor gösterisi, domates yeme yarışması ve söyleşi programı yapıldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Elmalı yöresine ait motifler taşıyan kıyafetler ile 300 yıllık Elmalı Gelinliği'nin sergilendiği 'Yörük Defilesi' düzenlendi. Yeşilçam'ın usta sanatçıları ve Hababam Sınıfı oyuncularının yaptığı gösteri ve Hüseyin Kağıt konserine ilgi gördü. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber