Geri Dön
Kemer Başkan Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde

Başkan Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde

Başkan Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde

Başkan Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde

KEMER, (DHA)- KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Idyros Antik Kenti'nde başlayan kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Topaloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Müze Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi. Başkan Topaloğlu'na ziyaretleri sırasında Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ile Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Bilici eşlik etti.

Idyros Antik Kenti'nin Kemer'in en büyük değerlerinden biri olduğunu belirten Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, "Idyros Antik Kenti'nde kazılar başladı. Kazı çalışmalarını başlatan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Müze Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok mutlu olduk. Uzun zamandan beri burada bir çalışma yapılıyordu. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kazı çalışmalarına başladığını duyduk ve gerçekten çok mutlu olduk. Çünkü Idyros Antik Kenti, Kemer'imizin en önemli değerlerinden biri. İlçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin Idyros'un konumu, durumu ve buranın nasıl korunarak bugünlere geldiğini görmesi lazım. Bu da bizim için çok önemli. Burası Kemer'e büyük bir değer katacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlere de kazı alanına hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyoruz" dedi.

Kazı alanında bulunan arkeologlar ise 4 yıllık bir çalışma programı belirlendiğini belirterek, 35 kişinin alanda çalışma yaptığını kaydetti. Müze alanında sondaj çalışmasının devam ettiğine değinen arkeologlar, balıkçı barınağı ile Idyros Antik Kenti arasında bir Roma köprüsü yapılacağını da ifade etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber