Geri Dön
Kemer Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

Kemer Belediyesi'nde mart meclisi

KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi'nin mart ayı meclis toplantısı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantı öncesi Başkan Topaloğlu kısa bir konuşma yaptı. 5 yıllık zor bir dönemde önemli işler yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Topaloğlu, "2019 iyi geçti ama daha sonra 2 yıl pandemi oldu. Kemer'e gelen misafirlerin yüzde 75'ini oluşturan Rusya ve Ukrayna arasında savaş çıktı. Manavgat yangını ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi. Arkasından bizim de bütçemizi etkileyen EYT depremi. Kasamızdan 26 milyon lirayı EYT'den emekli olan arkadaşlarımıza verdik. Bunlara rağmen sizlerle beraber Kemer'de güzel işlere imza attık. Tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Topaloğlu, Kemer'in geçim kaynağının turizm olduğunu ifade ederek, "Kemer Belediyesi olarak bütün turizm fuarlarına katılım sağlıyoruz. 2022'de İngiltere'nin en büyük tur operatörlerinden olan Jet2 ile 40 bin Euro'luk anlaşma yaptık. 2022'de Kemer'e gelen İngiliz turist 75 binken geçen sene 234 bin oldu. Meclis üyesi arkadaşlarımın oylarıyla da bu yıl anlaşmayı 60 bin Euro'ya çıkardık. Bu sene 350 bin İngiliz turist bekliyoruz. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ne zaman biteceği belli değil. Tek bir alana bağlı kalmanın bir anlamı yok. Şu anda 3 tane otel 1 Mart itibarıyla İngiliz turistlere otellerini açtı. Her pazara girerek Kemer'imizi en iyi şekilde tanıtacağız. Turizmi geliştirmek için çalışıyoruz. Olympos Teleferik'e gelen Güney Koreli turistleri Kemer Belediyesi Kültür Evi'ne de getirmeyi planlıyoruz. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesi, meclis üyelerinin yerel seçimler öncesinde yapılan son meclis toplantısında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber