Geri Dön
Kemer Kemer'de, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kemer'de, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kemer'de, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kemer'de, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı.
Kemer Kaymakamlığı koordinesinde Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve Kemer Arama ve Kurtarma Derneği (KEMKUT) iş birliğince Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda anma etkinliği yapıldı. Etkinliğe Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve KEMKUT üyeleri katıldı.  Etkinlikte, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anıldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlere ait görüntülerin de gösterildiği etkinlikte, duygu dolu anlar yaşandı. 
Kemer Belediyesi Afet İşleri Müdür Vekili Fevzi Uzun, etkinlikte fay hatları, büyüklüğü, yaşanan hasarla ilgili bilimsel bilgileri paylaştı. KEMKUT Başkanı Emre Uğur ise deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler ile alınabilecek önlemler hakkında sunum yaptı. 
Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, "Yaşadığımız felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını temenni ediyorum. İlçemizde faaliyette bulunan KEMKUT ekibi de depremden kısa süre sonra olay yerinde yardıma koştu. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici ise şunları söyledi:
"Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum. Depremlerin hemen ardından Kemer olarak çok duyarlı davrandık ve bölgeye yardım tırları gönderdik. 14 kişilik arama kurtarma ekibini de bölgeye sevk etmiştik. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın." (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber