Geri Dön
Kemer Kemer'de eğitim öğretim dönemi asayiş ve trafik tedbirleri toplantısı yapıldı

Kemer'de eğitim öğretim dönemi asayiş ve trafik tedbirleri toplantısı yapıldı

Kemer'de eğitim öğretim dönemi asayiş ve trafik tedbirleri toplantısı yapıldı

Kemer'de eğitim öğretim dönemi asayiş ve trafik tedbirleri toplantısı yapıldı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde kaymakamlık koordinesinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yönelik asayiş ve trafik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantı yapıldı.
Kaymakamlık koordinesinde İlçe Müftülük binasındaki salonda gerçekleştirilen '2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Asayiş ve Trafik Tedbirleri' toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kaymakam Ahmet Solmaz, Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, İlçe Emniyet Müdürü Harun Mere, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Üstçavuş Erman Bayer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, Kemer Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Tıraş, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.
Toplantıda, Öğrencilerin eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu ve önleyici hizmetle, tedbirlerin artırılmasına yönelik iş birliği protokolünün uygulanması ele alındı. Kaymakamlık koordinesinde ilgili birimlerin uzmanları tarafından, öğrencilere yönelik kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güveliği hakkında bilgilendirme yapılmasına yönelik çalışmalar planlandı.
Toplantıda okul yöneticilerine, öğretmenlere, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, muhtarlara, okul aile birliği üyelerine ve velilere metamfetamin başta olmak üzere uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele konularında bilgilendirme faaliyetlerinin düzenlenmesi kararı alındı. Okul  önlerinde ve çevrelerinde giriş, çıkış  saatlerinde  oluşacak trafik yoğunluğu ile ilgili çalışmalar, okul önlerindeki trafik levhalarının ve yaya geçitlerin düzenlenmesinin görüşüldüğü toplantıda, servis araçlarına yönelik denetlemelerin devam etmesi, okullarda güvenlik kamera sistemlerinin planlanarak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek, alkol, sigara, açık sigara, tütün ve bunun gibi maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı aletlerin satışını önlemek amacıyla okul önleri veya yakın çevresinde gerekli tedbirlerin alınarak denetimlerin artırılması kararlaştırıldı. Okul çevresindeki kahvehane, kafe, internet salonu, market, büfe, park, bahçe gibi yerlerde ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak denetimlerin artırılmasının kararlıştırıldığı toplantıda okul yakınındaki metruk bina ve yapılara bakanlık talimatları ve 3194 sayılı imar kanununun 39'uncu maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda işlem yapılması kararı alındı. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber