Geri Dön
Kemer Trafik dedektifleri jandarmayla hız denetimi yaptı

Trafik dedektifleri jandarmayla hız denetimi yaptı

Trafik dedektifleri jandarmayla hız denetimi yaptı

Trafik dedektifleri jandarmayla hız denetimi yaptı

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri trafik dedektifi öğrencilerle birlikte radarlı yol kontrolü yaptı. Trafik dedektifi öğrenciler sürücülere kurallara uymaları mesajı verdi.

İçişleri Bakanlığı 2024 yılı Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı trafik jandarması ekiplerince Çamyuva Mahallesi'nin en işlek caddesi olan ve okul ile yaya yolların bulunduğu Turizm Caddesi üzerinde radar uygulaması yapıldı. Uygulamada tamamen Türk malı olan ve seyyar olarak kurulabilen MEDAR isimli ileri teknoloji radar kullanıldı.

Denetimlerde 50 kilometre hız sınırını geçerek hız ihlali yapan sürücüler trafik jandarması tarafından durduruldu. Sürücüleri bu sefer sadece trafik jandarmaları değil trafik dedektifi öğrenciler de karşıladı. Silkar İlköğretim Okulu öğrencileri Trafik Haftası dolayısıyla trafik jandarması yelekleri giyerken, durdurulan araç sürücülerini öğrenciler, 'Hızını azalt, ömrünü uzat', 'Hızınla değil dikkatinle övün', 'Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler', 'Sevdiklerinden hızla uzaklaşma', 'Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin', 'Hız felakettir' ve 'Hayatla yarışılmaz' pankartlarıyla karşıladı.

Hız sınırını aşan sürücü Mustafa Akça, "Atamızın vatanımızı emanet ettiği çocuklar sayesinde bugün 50 yaşımda bana bir ders daha verdiniz. Bu sayede önce sizi yetiştiren anne, babalar, şehit anneleri ve gazilerimizin annelerinin Anneler Günü'nü kutlar ellerinden öperim. Jandarmalar sizler de iyi ki varsınız" dedi.

Hız sınırını aşan sürücü Abdullah Eş, "Kusura bakmasınlar, ben de ilk defa radara giriyorum. Hanımı almaya gidiyordum havalimanına küçük bir hız fazlasıyla radara girdik çok özür diliyorum hepsinden. İnşallah bir daha hızımı kontrol edip hız yapmayacağım" diye konuştu.

Hız sınırını aşan diğer sürücü İlhan Arıdıcı da "Çocukları karşımda görünce şaşırdım. Bir taraftan da memnun oldum. Çocuklarda farkındalık yaratmak için bence güzel bir etkinlik olmuş bu. Toplumun sağlıklı ve huzurlu olması için kuralları olan bir yapı olması gerekiyor. Bizlerin de bunlara uyması gerekiyor. Yetişkinler olarak biz uyarsak çocuklarımızın da geleceğinden çalmamak adına gereklerini yapmış olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Düzenlenen hız denetimi ardından trafik dedektifi çocuklara trafik jandarmaları tarafından çeşitli hediyeler verildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber