Geri Dön
AntalyaKent Konseyi Başkanı Kurt güven tazeledi

Kent Konseyi Başkanı Kurt güven tazeledi

Kent Konseyi Başkanı Kurt güven tazeledi

Kent Konseyi Başkanı Kurt güven tazeledi

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kent Konseyi genel kurula gitti. Karşı adayın çıkmadığı seçimde mevcut başkan Semanur Kurt, güven tazeledi ve oy birliğiyle yeniden başkan seçildi.

Antalya Kent Konseyi'nde genel kurula gidildi. Yeniden başkan adayı olan Semanur Kurt'a karşı aday çıkmadı. Seçim Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kurt, kent konseyinin 27 yıl önce kurulduğunu ve kentin en geniş katılımlı demokratik platformu olduğunu ifade etti. Kentin güncel sorunlarını ele aldıklarını ve sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp çözüm önerileri de sunduklarını ifade eden Kurt, “Göç, çarpık kentleşme, kent yoksulları ve dezavantajlı kesimlerin korunarak kentle bütünleşme sorunlarını aşılması ötesinde, gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakılması gerekmektedir" dedi.

Bugüne kadar büyük özveriyle çalışan yürütme kuruluna teşekkür ettiğini de belirten Kurt, “Kentte kamu yararı gözetilmeyen ve kentin geleceğini ipotek altına alacak her türlü sorunların karşısında dik duran, her türlü desteği veren, üstün kamu yararı gözeten, kurumsal ilkelerden ödün vermeyen, kamu vicdanı açısından anlamlı çalışmalar yürüten tüm üyelerimize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Kurt'un konuşmasının ardından açık seçime geçildi. Üyeler, 8 kişiden oluşan yürütme kurulunu oy birliği ile seçti. Semanur Kurt, üst üste 3'üncü dönem başkan oldu.

Semanur Kurt başkanlığında yeni yürütme kurulu Osman Ayık, Nazif Alp, Prof. Dr. Tuncay Neyişci, Şaban Tat, Seda Bayraktar, İbrahim Bakır, Güler Yılmaz'dan oluştu.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber