Geri Dön
Kumluca ANTALYA Kumluca'da başpehlivan Fatih Atlı oldu

ANTALYA Kumluca'da başpehlivan Fatih Atlı oldu

ANTALYA Kumluca'da başpehlivan Fatih Atlı oldu

ANTALYA Kumluca'da başpehlivan Fatih Atlı oldu

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 25'inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde Fatih Atlı başpehlivan oldu.

Kumluca Şehir Stadı'nda düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde 70'i başpehlivan olmak üzere 1238 güreşçi kol bağladı. Güreşleri Kaymakam Tekin Erdemir, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Kumluca, Elmalı ve Demre belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve yaklaşık 7 bin güreş sever izledi. Açık arttırma usulü ile yapılan ağalık yarışmasını 3 milyon 7 bin TL ile sebze ve meyve komisyoncusu Ercan Sabur kazandı. Güreşler, günün erken saatlerinde başlamasına rağmen pehlivan sayısının çok olması nedeniyle akşama kadar sürdü.

Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı ve Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, "25. Tarım ve Seracılık Festivali için yağlı pehlivan güreşlerimizi düzenliyoruz. Güreşler Türk tarihinin, Türk kültürünün, Türk geleneklerinin en önemli unsurlarındandır. Bu yüzden de dünya kültür mirasının içinde yerini almıştır. Kendi içinde özelliği, güzelliği ve kuralları olan bir spor dalıdır. Kumluca güreşlerinin sezonun ilk güreşi olmasından dolayı pehlivanlarımız yıl içinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını bu güreşlerde ortaya koymaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başpehlivanlık güreşlerinin finalinde Enes Doğan ile Fatih Atlı karşılaştı. Rakibini mağlup eden Fatih Atlı başpehlivan olurken, Enes Doğan ikinci, Yusuf Can Zeybek ve Cengizhan Şimşek üçüncü oldu. Fatih Atlı, "Sabahın erken saatlerinden beri aç susuz güreşlerle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bugün bu güreşlerde birincilik nasip oldu. Her zaman maddi manevi yanımızda olan Manavgat Belediye Başkanımız Niyazi Nefi Kara'ya çok teşekkür ediyorum. Bu madalya ve kemeri tüm Manavgat halkına ve başkanımıza hediye ediyorum. İnşallah bu başarının darısı Kırkpınar'a olur. Kırkpınar'da altın kemeri alıp Manavgat'a getirmek istiyorum" dedi.

Minik 1 boyda Turgut Tuğra Arı, minik 2 boyda Yusuf Ziya Ataçaoğlu, teşvik 1 boyda Orah Ceylan, teşvik 2 boyda Anıl Efe, tozkoparanda Selim Madsar, ayakta Ferhat Duman, deste küçük boyda Ebul Faruk Çakır, deste orta boyda Caner Arslan, deste büyük boyda Mikrail Bilen, küçük orta küçük boyda Yusuf İslam Taş, küçük orta büyük boyda Enes Özbek, büyük ortada İhsan Derin, başaltında Erkan Taş birinci oldu. (DHA)

HABER: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber