Geri Dön
Kumluca SEBHEV projesi için açılış yapıldı

SEBHEV projesi için açılış yapıldı

SEBHEV projesi için açılış yapıldı

SEBHEV projesi için açılış yapıldı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde kırsal alanların cazibe merkezi haline getirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak gelişmesinin amaçlandığı Sevgi ve Barış Huzur Evleri (SEBHEV) projesi için açılış töreni düzenlendi.

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü Altınyaka Bölge Şefi Ahmet Kocabıyık'ın koordinatörlüğünü yaptığı proje için Kumluca ilçesine bağlı Gölcük Mahallesinde açılış töreni düzenlendi. Proje kapsamında pilot bölge seçilen Kumluca'ya 60 kilometre uzaklıktaki Gölcük Mahallesi'ndeki ikamet edilmeyen atıl evler tespit edilecek ve restore edilerek yaşanabilecek hale getirilecek. Evler ikamet edilebilecek hale gelince, büyükşehirlerdeki emekli olmuş ailelere uygun bir fiyat ile kiraya verilecek. Büyükşehirlerdeki astronomik kira fiyatlarından kurtulmak ve köy hayatını tercih eden emekliler aynı zamanda, yaşadıkları evlerin etrafında, organik sebze üretimi yapacak; tavuk, keçi ve inek besleyerek gelir elde edecek.

Törene, Proje Koordinatörü Ahmet Kocabıyık, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mesut Bakar, Kumluca Ziraat Odası Başkan Vekili Murat Aygün, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Dualarla başlayan açılış töreninde konuşan Ahmet Kocabıyık, "'Ömrünün son baharında üreterek yaşa' fikriyle bu projeyi başlatıyoruz. Bu proje emekli olmuş yerli ve yabancı insanlara yönelik bir projedir. Bu proje sayesinde büyükşehirlerde emekli olmuş insanlarımız bin lira gibi bir kira ile 'Sevgi ve Barış Huzur Evleri'nde oturacak. Kendi sebzelerini kendileri üretecekler. Fazlasını ilçe merkezlerine satarak gelir elde edecekler. Temiz bir hava soluyacaklar. Hareketli bir yaşam sürecekler. Ayakları toprağa değeceği bir ortamda yaşayacaklar. Biz bu projeyi başlattık. İnsanlığa hayırlı olsun. Biz bu projeyi ülke geneline yaymayı amaçlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber