Geri Dön
Serik'Devlet Ana' oyunu Aspendos'ta sahnelendi

'Devlet Ana' oyunu Aspendos'ta sahnelendi

'Devlet Ana' oyunu Aspendos'ta sahnelendi

'Devlet Ana' oyunu Aspendos'ta sahnelendi

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANKARA Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Devlet Ana' oyunu Antalya'da seyirciYLE buluştu.

Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı, Kemal Tahir'in yazdığı, Osman Özkan'ın oyunlaştırdığı, Ayşe Emel Mesci'nin rejisörlüğünü üstlendiği 'Devlet Ana' adlı oyun Devlet Tiyatroları Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahnelendi. 2 perdeden oluşan ve 3 saat 5 dakika süren oyunu Antalya Valisi Hulusi Şahin ile çok sayıda turist izledi. Oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Oyun, 1290 yılında, günümüzde Marmara Bölgesi olarak bilinen, o dönemde Bitinya'nın güneydoğusunda yer alan küçük bir uç beyliğinde geçiyor. Üç yanı bataklıklarla çevrili bu bölge, iki yüzyıl önce başlayan göç ve savaşlar nedeniyle büyük bir kaos içindedir. Oyun, Osmanlı Beyliği'nin devletleşme sürecini ve bu süreçte yaşanan bir cinayet öyküsünü anlatıyor. Bu dönemde milletin hayatta kalma mücadelesi ve devletin kurulma süreci sahnelenmekte. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber