Geri Dön
İncirliova İncirliova'da Belediye Başkanı Aytekin Kaya sinekle mücadelede halktan destek istedi

İncirliova'da Belediye Başkanı Aytekin Kaya sinekle mücadelede halktan destek istedi

İncirliova'da Belediye Başkanı Aytekin Kaya sinekle mücadelede halktan destek istedi

İncirliova'da Belediye Başkanı Aytekin Kaya sinekle mücadelede halktan destek istedi

İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)-AYDIN'ın İncirliova ilçesinde belediye, halk sağlığını tehdit eden karasinek, sivrisinek ve diğer zararlılara kaşı yoğun bir ilaçlama çalışması yürütüyor. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, toplum sağlığını ilgilendiren konularda sorumluluğun tek başına bir kuruma yıkılamayacağını belirtip, " Vatandaşlarımız da mutlaka bize destek olmalıdır. Çünkü sivrisinekler yalnızca doğal su kaynaklarında ya da yağmur suyu kanallarında değil, evimizin çevresindeki ya da bahçemizdeki bir haftadan fazla beklemiş su birikintilerinde de üreyebilirler. Bu nedenle 1 haftadan fazla kaplarda su bekletmemeli, varsa bahçelerimizdeki su depolarımızın ağzının kapalı olduğundan emin olmalıyız" dedi.

İncirliova'da Belediye ekipleri, vatandaşların yaz aylarını karasinek, sivrisinek ve diğer zararlılardan rahatsız olmadan geçirmesi için ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdi. Zararlıların üremesinin önüne geçmek için belediye ekipleri, kış aylarında rögarları, yağmur suyu kanallarını ve benzeri yerleri ilaçlamış, çok ciddi şekilde larva mücadelesi yürüttü. Yazın gelmesiyle birlikte de belediye ekipleri, araçlarla cadde ve sokaklarda düzenli olarak ilaçlama yapmaya devam ediyor.

'ERKEN TEDBİR ALDIK'

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, "Zararlılarla mücadele kapsamında personellerimize, öncelikle eğitim verdik. Eğitimin ardından personellerimizden ekipler oluşturup, kış aylarında rögarlar, yağmur suyu kanalları, su birikintileri ve zararlıların üreyebilecekleri yerlerde ilaçlama çalışması yaptık. Sivrisinekleri kaynağında kontrol altına almak için elimizden gelen mücadeleyi verdik. Yazın gelmesiyle birlikte, ilçemiz genelinde düzenli olarak ilaçlama çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

'SORUMLULUK TEK BAŞINA BİR KURUMA YIKILAMAZ'

Vatandaşları sivrisinek mücadelesine destek olmaya davet eden Başkan Kaya; "Toplum sağlığını ilgilendiren konularda sorumluluk tek başına bir kuruma yıkılamaz. İncirliova Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız da mutlaka bize destek olmalıdır. Çünkü sivrisinekler yalnızca doğal su kaynaklarında ya da yağmur suyu kanallarında değil, evimizin çevresindeki ya da bahçemizdeki bir haftadan fazla beklemiş su birikintilerinde de üreyebilirler. Bu nedenle 1 haftadan fazla kaplarda su bekletmemeli, varsa bahçelerimizdeki su depolarımızın ağzının kapalı olduğundan emin olmalıyız. Unutmayalım kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde su kaynaklarımızı koruyarak sivrisinek mücadelesi gerçekleştirmek ve çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek hepimizin görevidir" diye konuştu.(DHA)

 

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber