Geri Dön
Kuşadası Kuşadası'nda 'Bi hareketine bakar hayat' etkinliği

Kuşadası'nda 'Bi hareketine bakar hayat' etkinliği

Kuşadası'nda 'Bi hareketine bakar hayat' etkinliği

Kuşadası'nda 'Bi hareketine bakar hayat' etkinliği

Tülay AKSAY / KUŞADASI (Aydın), (DHA)-AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, İçişleri Bakanlığı'nın trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla 'Bi hareketine bakar hayat' sloganıyla hayata geçirdiği uygulama Kuşadalı çocuklarla buluştu. Etkinlikte, özel olarak kurulan simülasyon aracıyla, trafikte emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekili, çocuklara bisiklet kullanımı ve kurallarını anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla 'Bi hareketine bakar hayat' sloganıyla başlatılan ve Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği uygulama projesi Kuşadalı çocuklarla buluştu. Kuşadası sahil bandı üzerinde El Heykeli güzergahında gerçekleşen trafik uygulama eğitimine başta Kuşadalı çocuklar olmak üzere, yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

Jandarma personelinin etkinlik kapsamında, sahil bandı üzerinde hazırladığı stantlar, özellikle çocukların ilgisini çekti. Çocuklar bir yandan eğlenip diğer yandan öğrenmenin tadını şansını yakaladı. Özel olarak kurulan ve emniyet kemerinin trafikte önemine dikkat çekildiği simülasyon aracı çocuklar tarafından büyük ilgi görürken yine ekiplerin bisiklet kullanımı ve kurallarını anlattığı eğitim de çocuklara ayrı bir heyecan yaşattı. Özel olarak alana getirilen bisikletlere yine ekiplerce dağıtılan reflektörlü yelek, kask ve diğer koruyucu malzemelerle binen çocuklar, etkinlik sonunda günün anısına birlikte fotoğraf çektirdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber