Geri Dön
Ayvalık Ayvalık'ta 4. Kadın Oyunları Festivali'nin tarihi belli oldu

Ayvalık'ta 4. Kadın Oyunları Festivali'nin tarihi belli oldu

Ayvalık'ta 4. Kadın Oyunları Festivali'nin tarihi belli oldu

Ayvalık'ta 4. Kadın Oyunları Festivali'nin tarihi belli oldu

AYVALIK, (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, 4'üncüsü bu yıl düzenlenecek Kadın Oyunları Festivali'nin 23-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Festival kapsamında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde beş tiyatro oyununun sahneleneceği bildirildi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın kadın temalı tek tiyatro festivali olduğu belirtilen Kadın Oyunları'nın Ayvalık'ta bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek. 22 Mart'ta açılışı yapılacak ve 6 gün sürecek festivalde her gün bir tiyatro oyunu sahnelenecek. Festival kapsamında Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, ilk olarak 23 Mart 'Ben Rosa Luxemburg' isimli oyun 'Perde' diyecek. 24 Mart'ta 'Disko Topu', 25 Mart'ta 'Mavi Müzikhol', 26 Mart'ta 'Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi' ve 27 Mart'ta 'Bir Tatlı Kaşığı Çamur' isimli oyunlar sahnelenecek. Festivalin geçmiş yıllarda olduğu gibi, yine yoğun ilgi görmesinin beklendiği bildirildi.

'OYUNLAR TİTİZLİKLE SEÇİLDİ'
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalle ilgili bilgi verip, "Tiyatroseverlerin birbirinden güzel beş oyun izleyecek. Oyunlar, tetiz bir çalışmayla belirlendi. Gerçekten kadın konusunu nitelikli ele alan tiyatro oyunlarını her türlü popüleriteden uzak, festivalin içeriğine gerçekten uygun olma koşuluyla seçmeye çalıştık" dedi.

'FESTİVAL, NİTELİKLİ BİR TİYATRO İZLEYİCİSİNE ULAŞTI'
Festival Direktördü Hasan Eldemir de son zamanlarda neredeyse tek kriter haline gelen tiyatro oyunlarında hangi ünlünün oynadığından ziyade metin üslubu, reji, konu ve oyunculuk performansının festival yönetimi ve izleyicisi tarafından baz alındığını kaydetti. Eldemir, "Festival, nitelikli bir tiyatro izleyicisine ulaştı. Bundan da son derece mutlu oluyoruz. Geçtiğimiz yıl festival gelirinin bir bölümünü depremden etkilenen kız çocuklarının eğitim masrafları için bağışlayan Kadın Oyunları Festivali, kültür-sanat projeleri alanında Türkiye'nin önemli sosyal sorumluluk faaliyetleri arasında gösteriliyor" dedi.

Her geçen yıl daha da büyüyen festival, bu yıl sırasıyla Ankara, Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta gerçekleştirilecek. Kadın Oyunları Festivali kapsamında  ayrıca canlı performans konseri ve kadının sosyal hayattaki yeri üzerine çalışmalar yapmış siyasilerin de katılacağı bir söyleşi de yer alacak. Festivalin açılış 22 Mart'ta yapılacak. Ayrıca bu yıl Ayvalık'ta gündüz kuşağı yerel seçkiler adıyla; gündüz saatlerinde çevre il ve ilçelerdeki başarılı kadın oyunları da programa alınarak festival daha fazla oyunun Ayvalık'ta sahnelenmesi sağlanacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber