Geri Dön
Edremit Edremit'te yılbaşında huzur operasyonu, aranan 4 kişi yakalandı; 56 sürücüye ceza yağdı

Edremit'te yılbaşında huzur operasyonu, aranan 4 kişi yakalandı; 56 sürücüye ceza yağdı

Edremit'te yılbaşında huzur operasyonu, aranan 4 kişi yakalandı; 56 sürücüye ceza yağdı

Edremit'te yılbaşında huzur operasyonu, aranan 4 kişi yakalandı; 56 sürücüye ceza yağdı

Şevki MORALI / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)-BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, yılbaşı gecesi yapılan huzur denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalanırken, 8'i alkollü toplam 56 araç sürücüsü ve plakasına toplam 147 bin 23 TL para cezası kesilirken, 4 araç trafikten menedildi. 4’i kapalı alanda sigara içilmesi yasağına uymadığı, 1’i de TAPDK yetki belgesi olmaksızın alkollü içki servisi yatığı belirlenen 5 işletme hakkında yasal işlem yapıldı.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların yılbaşı gecesini güvenli huzurlu bir şekilde geçirmeleri için 28'i rütbeli 229 polis ve 55 çarşı ve mahalle bekçisinin katılımıyla 'Huzur' denetimi yaptı. Oteller, umuma açık işyerleri, eğlence mekanları ve meydanlarda yapılan uygulama ve kontrollerde 923 kişinin kimlik sorgulamaları yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 4 kişi yakalandı. Ruhsatsız tabanca tüfek bulundurdukları belirlenen 6 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Öte yandan, havaya ateş etme olayları ile alakalı olarak ekiplerin gece boyunca yapmış olduğu çalışmalar sonucunda; ruhsatsız 4 tüfek, 2 tabanca ele geçirildi.

5 İŞLETME HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI

Ayrıca umuma açık işyerleri denetiminde 4 işletmeye 5727 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'a muhalefet ve TAPDK yetki belgesi olmaksızın alkollü içki servisi yapan 1 işletme hakkında da 4733 Sayılı Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı.

SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

İlçe genelinde farklı noktalarda yapılan trafik kontrol ve denetimlerde ise 239 araç sorgusu yapıldı. Alkollü araç kullanan 8, ehliyetsiz 4 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 56 araç sürücüsü ve plakasına da toplam 147 bin 023TL ceza kesildi. Evraklarında eksik bulunan 4 sürücünün ise aracı trafikten menedildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber