Geri Dön
Gercüş Gercüş’te badem ağaçları çiçek açtı

Gercüş’te badem ağaçları çiçek açtı

Gercüş’te badem ağaçları çiçek açtı

Gercüş’te badem ağaçları çiçek açtı

Remziye ÖNER/GERCÜŞ(Batman),(DHA)- BATMAN’ın Gercüş ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçilerden Engin Kaynak, normalde Mart ayının sonlarında badem ağaçlarının çiçek açtığını belirterek, “Havalar bir haftadır sıcak olmaya başladı. Ağaçlar, yalancı bahara aldanarak çiçeklerini açtı” dedi.

Gerçüş ilçesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, don olaylarının yaşanabileceği ve verim alamayacakları endişesini yaşamaya başladı. Çiftçilerden Süleyman Öner, badem ağaçlarının çok erken çiçek açtığını belirterek, ‘Şubat ayında gerçekten rastladığımız bir durum değil. Bu olaya yalancı bahar diyoruz. Bu çiftçiler için iyi bir durum değil. Martın sonuna kadar da don düştüğü görülmüştür ve hatta bazen kar yağışı bile olmuştur. Haliyle don düştüğü zaman bu çiçekler kuruyup gidecek. Bundan dolayı bademlerden bu sene iyi bir verim alamayacağız” diye konuştu.

Engin Kaynak da tedirgin olduklarını belirterek, “Şubat haftasının son haftasındayız. Normalde Martın sonunda ya da Nisan ayının başında badem ağaçları çiçeklerini açardı. Havalar bir haftadır sıcak olmaya başladı yani yalancı bahara aldanarak çiçeklerini açtı. Normalde şuan bu ayda çiçeklerini açmaması gerekirdi çünkü mart ayında sürekli kar yağar burada ve n ardından don olayı yaşanıyor ve don olayı olduğundan dolayı çiçeklere zarar veriyor. Bu yüzden iyi bir verim alamıyoruz” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber