Geri Dön
Batman Görev yaptıkları köy okuluna kütüphane açıp, bilgisayar odası kurdular

Görev yaptıkları köy okuluna kütüphane açıp, bilgisayar odası kurdular

Görev yaptıkları köy okuluna kütüphane açıp, bilgisayar odası kurdular

Görev yaptıkları köy okuluna kütüphane açıp, bilgisayar odası kurdular

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’ın Bayraklı köyüne 2 yıl önce atanan sınıf öğretmenleri Evin ve İlyas Karatay çifti, görev yaptıkları okula kütüphane açıp, bilgisayar odası kurdu, okul çevresine 72 ağaç dikti.

Kent merkezine bağlı Bayraklı köyündeki 34 öğrencinin eğitim gördüğü 2 derslikli Bayraklı İlkokulu’na 2 yıl önce atanan sınıf öğretmenleri Evin ve İlyas Karatay çifti, görev yaptıkları sürede 3 bin kitaplık kütüphane açarak, sınavlara hazırlanan öğrenciler için bilgisayar odası kurdu. Köy okulunu gönüllü olarak seçip geldiklerini belirten İlyas Karaatay; “Köy ve merkez öğrencileri arasındaki öğretim farkını minimum düzeye düşürmek için buraya severek ve isteyerek geldik. Gelmeden önce okulun ne kütüphanesi ne de bilgisayarı vardı. Önce kütüphane oluşturmak için Türkiye çapında kampanya başlatarak her yerden kitap gelmesini sağladık. 3 bini aşkın kitapla köy okulları arasında en zengin kütüphaneye sahibiz. Milli eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle de sınıflardaki kara tahtalarımızı akıllı tahtalara dönüştürdük” dedi.

‘CUMARTESİ GÜNLERİ BİLGİSAYAR ODAMIZI AÇIK TUTUYORUZ’

Okul çevresine kentin plakası olan 72 ağaç diktiklerini belirten Karaatay, “Göreve geldiğimizde okulda sorunlar vardı. 2 yıl gibi bir sürede okulun fiziki yapısını düzelterek, bahçeyi de düzenledik. Akasya, çam gibi bir çok ağaç fidesi diktik. Ayrıca İl Özel İdaresi’nin desteğiyle de okulumuzun bahçesine çocuk oyun grubu ve basketbol potası kazandırdık. Cumartesi günleri eğitim yuvasını açık tutuyoruz. Ortaöğretimde okuyan öğrencilere sınavlara hazırlık konusunda bilgisayar odamızı açıyoruz, yardımcı oluyoruz” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber