Geri Dön
Merkez BATMAN Vali Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı

BATMAN Vali Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı

BATMAN Vali Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı

BATMAN Vali Canalp: Geçen yıla oranla Nisan ayında asayiş olaylarında düşüş yaşandı

BATMAN Valisi Ekrem Canalp, Nisan ayı Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Geçen yıl Nisan ayına göre bu yılın Nisan ayında yüzde 6'lık bir azalma meydana geldiğini görmekteyiz” dedi.

Vali Ekrem Canalp, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Nisan ayında kentte gerçekleştirilen güvenlik, asayiş, göçmen kaçaklığı, siber suçlar ve narkotik operasyonlarına ilişkin, Valilik binasında, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ile birlikte değerlendirmede bulundu. Asayiş olaylarının oranında geçen yılın Nisan ayına göre düşüş yaşandığını belirten Vali Canalp, “Asayiş olaylarında, geçen yıl Nisan ayına göre bu yılın Nisan ayında yüzde 6'lık bir azalma meydana geldiğini görmekteyiz. Geçen yıl Nisan ayında 951 asayiş olayı meydana gelmiş iken bu Nisan ayında 896 asayiş olayı meydana gelmiştir. Mala karşı işlenen, işyerinden, kurumdan ve evden hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık gibi 9 önemli suçta ise geçen yıl Nisan ayına göre yüzde 34'lük bir düşüş yaşanmıştır. Asayiş suçlarındaki aydınlatma oranlarımız da gün geçtikçe artmaktadır. Aydınlatma oranımız geçen yıl Nisan ayında yüzde 86 iken bu yıl Nisan ayında yüzde 89'a yükselmiştir” dedi.

‘SİBER SUÇLARDA ARTIŞ VAR’

Kentte siber suçlarda artış olduğunu belirten Vali Canalp, “Nisan ayı içerisinde toplam 334 adli işlem yapılmıştır ve siber suçlardan da 17 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak 10 olaya müdahale edildi, 11 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. 12 yabancı uyruklu şahıs için de adli işlem uygulanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Trafik kazaları yönünde baktığımız zaman 2023 yılı Nisan ayında 133 yaralamalı trafik kazası meydana gelmişken bu yılın Nisan ayında 90 kaza meydana gelmiştir. Bu da yüzde 32'lik bir azalmaya karşılık gelmektedir. Bu kazalar neticesinde maalesef 169 vatandaşımız da yaralanmıştır. Geçen sene ve bu sene Nisan ayı içerisinde ölümlü trafik kazası meydana gelmemiştir” diye konuştu.(DHA)

Haber-Kamera: Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber