Geri Dön
Merkez Batman’da, Gazze için oturma eylemi

Batman’da, Gazze için oturma eylemi

Batman’da, Gazze için oturma eylemi

Batman’da, Gazze için oturma eylemi

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi düzenlendi.

Kentte faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Gülistan Caddesi'nde basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan eylemde, Gazzeliler için dua edildi. Alana gelenler, ellerinde ‘Hamas'a selam, direnişe devam’, ‘Filistin özgür olmadıkça hiçbirimiz özgür değiliz’, ‘Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika’, ‘Batman'dan Filistin'e binler selam’ yazılı pankart ve dövizleri taşıdı. Saldırılarda hayatını kaybedenler adına temsili olarak kırmızıya boyanmış ayakkabılar da alana bırakıldı. Program, dua sonrası yarım saatlik oturma eyleminin ardından sona erdi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Bünyamin Rüzgar, birçok üniversitede protestoların olduğunu belirterek, “200 günü aşkındır Gazze’de ve Filistin topraklarında devam eden katliam ve soykırıma alışmamak, gündemde tutmak ve direnişe destek amacıyla yine bugün buradayız. Bu zulme artık yürek dayanmıyor, elden bir şey gelememesinin verdiği ıstırap artık dayanılmaz düzeylere ulaştı. Mümin yürekler kardeşlerine destek için neler yapabileceğinin ateşiyle yanmakta. Bunun son şahidi Selahattin’in torunu Urfalı hocamız Hasan Saklanan kardeşimiz oldu. Her şeyden vazgeçmenin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösteren yiğit kardeşimizin Şehadet eylemini tebrik ediyor. O’na ve tüm Gazze şehitlerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Başta ABD’nin saygın olarak kabul edilen birçok üniversitesinde protesto gösterileri, kesintisiz oturma eylemleri ve direniş gösterileri her geçen gün artarak çoğalmaktadır. Batman başta olmak üzere ülkemizin birçok üniversitesinden de bu gösterilere destek eylemleri düzenlenmesi, ikiyüzlü batıyı tedirgin etmeye başladı çok şükür. Hükümetin geç kalmış olmasına rağmen katil devletle ticari ilişkilerini sonlandırmasından büyük memnuniyet duyduğumuzu tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Fakat bu doğru adımların artarak devam etmesini de bekliyoruz. İncirlik ve Kürecik üslerinin de bir an önce kapatılmasını bekliyoruz” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber