Geri Dön
Bingöl Bingöl'de 2 bin kişi 17 yıllık geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi

Bingöl'de 2 bin kişi 17 yıllık geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi

Bingöl'de 2 bin kişi 17 yıllık geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi

Bingöl'de 2 bin kişi 17 yıllık geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)-BİNGÖL'ün  Kültür Mahallesi'nde 30 yıl önce dostlukların pekişmesi amacıyla imece usulüyle başlayan ve 17 yıldır da 'Her şeyin yenisi, dostun eskisi güzeldir' sloganıyla aralıksız sürdürülen geleneksel iftar yemeğinde  yaklaşık 2 bin kişi bir araya geldi. 
Kültür Mahallesi'nde 30 yıl önce birkaç mahallelinin dostlukların, komşuluk ilişkilerinin ve paylaşmanın önemine vurgu yapmak amacıyla başlattığı, herkesin bütçesine göre katkı sunduğu geleneksel iftar yemeği 17 yıldır aralıksız sürüyor. 'Her şeyin yenisi, dostun eskisi güzeldir' sloganıyla sürdürülen yemeğe katılanlar, yanlarında çocuklarını da getirerek, geleneğin uzun yıllar sürmesini amaçlıyor. 
Mahallede yaşayan Hüseyin Aşan, yemekle birlikte uzun süredir görüşemedikleri arkadaşlarıyla görüşme fırsatı bulduklarını belirterek, "Atalarımız 30 yıl önce başladı. Son 17 yıldır da aktif bir şekilde 'Her şeyin yenisi, dostun eskisi güzeldir' sloganıyla devam ediyoruz. Mahallede eskiden 70 hane bulunmaktaydı şimdi ise 35 bin nüfuslu bir mahalle olmuş. Dostların, arkadaşların birbirlerini görme fırsatı azaldı. Katılım noktasında herkes kendi bütçesine göre 10, 50 ve 100 TL veriyor. Herhangi bir şahsı, herhangi bir cemaati temsil etmiyoruz. Bunu tamamen mahalle anlayışı içerisinde yapıyoruz" dedi.
Fırat Beki de geleneksel hale gelen yemeği dedesinden ve babasından gördüğünü ifade ederek, "Her sene olduğu gibi bu sene de iftarda buluştuk. Bunu ilk başta düşünüp, gerçekleştirenlere her zaman duacıyız" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber