Geri Dön
Adilcevaz Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Adilcevaz’da hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) – BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru yola çıkan 18 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla kutsal topraklara gidecek hacı kafilesi için Merkez Şerefiye Camii’nde uğurlama töreni düzenlendi. Programa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Müftüsü Erkan Karaca, hacı adayları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, hacı adaylarının kazasız ve belasız şekilde kutsal topraklara gitmesini temenni ettiklerini ifade ederek, "Hac vazifesini yerine getirecek Hacı adayı hemşerilerimizi dualarımızla kutsal topraklara yolcu ediyoruz. Yüce Allah hayırlısıyla gidip dönmeyi nasip etsin. Hac vazifesini yerine getirecek olan hemşerilerimizden memleketimizin ve ülkemizin huzuru için kutsal topraklarda dua etmelerini istiyoruz. Orada bulunduğunuz sürede haccın vazifelerini yerine getirmeyi, sonrasında da hac vazifelerini sağlık ve sıhhat içinde tamamlayıp, ailelerine ve bu aziz vatanımıza dönmeyi nasip eylesin” dedi.

Duygusal anların yaşandığı vedalaşma töreninde Başkan Gürsoy tarafından hacı adaylarına çeşitli hediyeler verildi. Yakınlarıyla vedalaşan 18 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber