Geri Dön
Adilcevaz Aydınlar Beldesi'nde kapalı halı saha açılışı yapıldı

Aydınlar Beldesi'nde kapalı halı saha açılışı yapıldı

Aydınlar Beldesi'nde kapalı halı saha açılışı yapıldı

Aydınlar Beldesi'nde kapalı halı saha açılışı yapıldı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ,(Bitlis),(DHA)- BİTLİS’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar Beldesinde, Aydınlar Ortaokulu ve Aydınlar İmam Hatip Ortaokulu'nun ortak kullanmış olduğu okul bahçesine, gençlerin ve çocukların spora kazandırılması için kapalı halı saha yapıldı. Yapılan kapalı halı sahanın açılışının ardından Aydınlar Ortaokulu kız futbol takımının yapmış olduğu halı saha maçı renkli görüntülere sahne oldu.

Aydınlar Beldesi Belediyesinin hazırladığı proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle ilçeye 28 kilometre uzaklıkta bulunan Aydınlar Beldesindeki Aydınlar Ortaokulu ve Aydınlar İmam Hatip Ortaokulu’nun ortak kullanmış olduğu okul bahçesine, gençlerin ve çocukların spora kazandırılması için kapalı halı saha yapıldı. Beldeye yapılan kapalı halı saha projesi ile köylerde yaşayan gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması ve boş vakitlerini sporla değerlendirmesi hedefleniyor.

Yapılan tesisin açılışına Adilcevaz Kaymakamı İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı M. Arif Tusun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Aydınlar Ortaokulu Müdürü Şakir Karaaslan, beldeye güzel bir spor tesisi kazandırıldığını söyledi. Karaaslan, Süphan Dağı eteklerinde bulunmalarından dolayı ağır ve zor geçen kış aylarında kar yağışı ve fırtınadan dolayı öğrencilerinin önceki mevcut açık olan halı sahadan faydalanamadıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz gerçekten çok kabiliyetli ve istekli. İnanıyorum ki bu halı sahada bundan sonra çok daha güzel çalışmalarımız olacak. Ayrıca çevre köylerimizde ki gençlerimizde gelip bu halı sahada spor yapabilirler. Bu konuda kendilerine gereken bütün desteği vereceğimizden şüpheleri olmasın" dedi.

Aydınlar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tarık Çetinkaya ise, bu tesisin sadece öğrenciler için değil, beldede ve çevre köylerde de bulunan gençlerin faydalanabileceği bir alan olacağını belirterek, "Bu tesisin beldemize kazandırılmasında katkısı ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Gerçekleştirilen açılış sonrası Aydınlar Ortaokulu kız futbol takımının yapmış olduğu halı saha maçı renkli görüntülere sahne oldu. (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber