Geri Dön
Adilcevaz DAP Adilcevaz’daki 11 okula kütüphane kazandırdı

DAP Adilcevaz’daki 11 okula kütüphane kazandırdı

DAP Adilcevaz’daki 11 okula kütüphane kazandırdı

DAP Adilcevaz’daki 11 okula kütüphane kazandırdı

Salih BEŞKARDEŞ/ADİLCEVAZ(Bitlis),(DHA) – BİTLİS’in Adilcevaz ilçesine bağlı Yukarı Süphan Köyü İlk ve Ortakulu’nda Doğu Anadolu Ajansı’nın (DAP) desteğiyle kurulan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Beşkardeş, ilçeye 17 Kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Süphan Köyü’nde Doğu Anadolu Ajansı (DAP) tarafından yaptırılan kütüphane açılışına katıldı. Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, Doğu Anadolu Ajansı (DAP) tarafından Adilcevaz’a bağlı 9 köy ile 2'si merkezde olmak üzere toplam 11 kütüphane kurulduğunu söyledi.

Korkmaz, Bitlis genelinde tüm okullara kütüphane kurduklarını ifade ederek, “Geçen yıl Bakanlığımız 2021 yılı sonuna kadar tüm okullarımızda kütüphane yaptı. Yani Türkiye’de hiçbir okul kütüphanesiz değil. İlimizde 221 tane kütüphanemiz vardı. Biz 40 gün gibi kısa sürede 374 kütüphaneden 595 kütüphaneye çıkardık. Bu 595 kütüphaneden 22 tanesi Z dediğimiz zenginleştirilmiş kütüphanedir. Yine sağ olsun ilçe müdürümüz ve dönemin kaymakamının girişimleri sonucunda Doğu Anadolu Ajansı’nın (DAP) desteğiyle buradaki kütüphanemizin konseptinde ilçemizde 11 tane kütüphanemiz var. Şimdi bugünkü kütüphanemizde öğrenci başına bu okulda her öğrenciye 12,5 kitap düşüyor. Bizim geçen sene ocak ayında 400 bin 156 kitabımız varken, bugün 750 bin 813 kitabımız var. "dedi. (DHA) 

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber