Geri Dön
Adilcevaz Minik öğrenciler sıra gecesiyle yerli malı haftasını kutladı

Minik öğrenciler sıra gecesiyle yerli malı haftasını kutladı

Minik öğrenciler sıra gecesiyle yerli malı haftasını kutladı

Minik öğrenciler sıra gecesiyle yerli malı haftasını kutladı

Salih BEŞKARDEŞ / ADİLCEVAZ, (Bitlis),(DHA) – BİTLİS’in Adilcevaz ilçesinde eğitim gören minik öğrenciler, yerli malı haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.

İlçeye 12 Kilometre uzaklıktaki Erikbağı köyü ilkokulunda eğitim gören minik öğrenciler, sınıf öğretmenleri Fatma Rümeysa Tanyeri öncülüğünde; ülkemizin doğal, tarihsel ve kültürel değerlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için program hazırladı. Yöresel kıyafetler giyen öğrenciler, aileleriyle birlikte evlerinden getirdikleri yerli ürünlerle kurdukları şark köşesinde sıra gecesi eşliğinde türküler söyleyerek doyasıya eğlendi.

Sınıf öğretmeni Fatma Rümeysa Tanyeri, yerli malı haftası dolayısıyla farklı bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “Öğrencilerin toplumsal tutum, paylaşma duygularının pekiştirilmesi yerli mallarımızın yanında yöresel kıyafetlerin ve kültürümüzün de tanıtılmasını amaçladık. Yerli Malı haftası aslında bir bilinç haftasıdır. Bizde bu kapsamda öğrencilerimize tüketecekleri ürünleri ülkemizde üretilen ürünlerden seçmelerini ve bunun önemini anlattık. Yerli malı kullanmanın önemini öğrencilerimize aşılamalıyız ki gelecekte yerli malının kullanımına özen göstersinler ve ülke ekonomisine katkı sağlasınlar. Bu kapsamda öğrencilerimizle birlikte aynı zamanda güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Okul öğrencilerinden Azra Öztürkçü (7) ise, “Arkadaşlarımızla birlikte yerli malı haftasını kutladık. Annem bize kek, poğaça, kurabiye yaptı. Bizde bunları okula götürüp arkadaşlarımızla birlikte paylaştık, yedik ve çok eğlendik” dedi.

Etkinlik kapsamında öğrenciler, kurdukları şark köşesinde öğretmenleri ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekmeyi de ihmal etmedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber