Geri Dön
Bitlis BEÜ'de 15'nci yıl kutlaması ve bahar şenlikleri başladı

BEÜ'de 15'nci yıl kutlaması ve bahar şenlikleri başladı

BEÜ'de 15'nci yıl kutlaması ve bahar şenlikleri başladı

BEÜ'de 15'nci yıl kutlaması ve bahar şenlikleri başladı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Eren Üniversitesi’nin (BEÜ) kuruluşunun 15. yılı kutlamaları ile bahar şenlikleri düzenlenen açılış programı ile başladı. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’in bir değişim dönüşüm yaşadığını belirterek, "Tarihi yapıları gün ışığına çıkarırken, milyonlarca turisti de ilimizde ağırlayacağız. Bu bizim için çok güzel bir şey. Hak ettiğimiz ancak bugüne kadar yaşayamadığımız, bizi de geleceğe dair umutlandıran bir kavram" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Kampüsünde gerçekleştirilen açılışa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, Kaymakamlar, belediye başkanları, Öğretim Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, bazı STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından verilen mini konserin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis'e yaptıkları eğitim ve değişik yatırımlarından dolayı Eren ailesine teşekkür etti. Bitlis'te çok ciddi değişim ve dönüşümün yaşandığını belirten Vali Çağatay, "Tarihi ve turistik alanların çalışmalarla gün ışığına çıkarılması, yaşadığımız istihdam atağı ile gerek Bitlis merkezde gerekse ilçelerimizde çok ciddi bir istihdam zenginliği yaşamaya başladık. Allah nasip ederse sadece bu Rahva bölgesinde on binlerce kişinin birkaç yıl içerisinde fabrikalarda ekmeğini kazanıp, ülke ekonomisine katkıda bulunurken göreceğiz. Tarihi yapıları da gün ışığına çıkarırken, milyonlarca turisti de ilimizde ağırlayacağız. Bu bizim için çok güzel bir şey. Hak ettiğimiz ancak bugüne kadar yaşayamadığımız, bizi de geleceğe dair umutlandıran bir kavram. Tabi bunları yapmak yetmiyor. Bir şehrin gelişmişliği sosyo-kültürel faaliyetlerin zenginliği ile ölçülür. Bu manada göreve geldiği günden bugüne kadar üniversite-halk, üniversite-sanayi, üniversite-kent işbirliğini temin eden rektör hocamıza ve onun mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise öğrencilere sadece müfredattaki dersleri vermenin yanında yazın bahar şenlikleri, kış aylarında da kar festivalleri ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Rektör Elmastaş, "Üniversitemizin 15’nci yıldönümüne denk getirdiğimiz bahar şenliğimiz, 3 gün boyunca sürecek. Bahar Şenliği programımız aslında bir ilki ifade ediyor. Daha önceki yıllarda 'Kariyer Günleri' olarak düzenleniyordu. Bu yıl ilk defa geniş kapsamlı olarak 'Bahar Şenliği' adı altında kutluyoruz. Bizler kışın kardan istifade etmek için kayak tesisimizi bitirerek açışını gerçekleştirdik. İlkini bu yıl düzenlediğimiz bir kar festivali yaptık. Dolayısıyla yaz olsun, kış olsun, bahar olsun biz gençlerimiz için normal müfredatların dışında eğitim öğretim faaliyetlerinin dışında bu tarz etkinlikleri de yoğunlaştırarak inşallah devam ettireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu. Açılış programı, açılış kurdelesi kesilmesi ve açılan stantların gezilmesi ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber