Geri Dön
Burdur Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası

Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası

Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası

Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valiliği koordinesinde, İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Lisinia Doğa Proje tarafından yürütülen 'Gül Yolu' adlı projeyle kentin ekoturizmden daha fazla pay alması hedefleniyor.

İlyas Köyü'nden başlayıp Salda Gölü'ne kadar 82 kilometrelik alandaki 12 köyü kapsayan Gül Yolu Projesi'nin tanıtımı Lisinia Doğa Proje Alanı'na ait Burdur Gölü kenarındaki gül tarlasında yapıldı. Törende konuşan Vali Türker Öksüz, "Ekoturizm faaliyeti olarak Gül Yolu Projesi'ni başlatıyoruz. Amacımız Sagalassos Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti, Salda Gölü, yaylaları ve doğal güzellikleri, kültürel mirası oluşturan değerleri tanıtmak ve ekoturizmden fazla pay almak" dedi.

Bölgenin lavanta ile ünlü olduğunu belirten Vali Öksüz, şunları söyledi:

"Lavanta yolunu, gül yoluna da çevirmek istiyoruz. Bütün yerli ve yabancı ziyaretçilerin eko turizmde çok önde olan şehrimizi, geleneksel kültürü tanımaları ve şehrimize katkıda bulunmalarını istiyoruz. Umuyorum ki turizmi çeşitlendirme de önemli bir adım olur ve projeyi genişleterek devam ettiriz. Türkiye'den ve yurt dışında turistleri şehrimizdeki lavanta yolunu, gül yolunu görmeye davet ediyoruz."

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy ise Gül Yolu Projesi ile Burdur'un ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Lisina Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca da küresel ısınmadan dolayı Burdur Gölü suyunu azaldığını ve gülün çok az su tüketen ürün olduğunu belirtti.

Etkkinliğe katılanlar topladıkları gül yapraklarını imbiklere doldurdu ve yağ çıkartılması konusunda Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber