Geri Dön
İnegöl Mustafa Bozbey: Bursa'mıza tanıştıracağımız metrobüs için ön siparişi verdik

Mustafa Bozbey: Bursa'mıza tanıştıracağımız metrobüs için ön siparişi verdik

Mustafa Bozbey: Bursa'mıza tanıştıracağımız metrobüs için ön siparişi verdik

Mustafa Bozbey: Bursa'mıza tanıştıracağımız metrobüs için ön siparişi verdik

Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, projeleri arasında olan metrobüs hattı için İnegöl’deki metrobüs fabrikasında incelemelerde bulunarak ön siparişi verdi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ulaşım projeleri kapsamında girişimlerine seçimden önce başladı. Bozbey, projeleri arasında olan metrobüs hattı için İnegöl'de bulunan metrobüs fabrikasını ziyaret ederek ön siparişi verdi. CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Ali Doğan ile birlikte incelemelerde bulunan Mustafa Bozbey, 3 kabinden oluşan 25 metre uzunluğunda 281 yolcu kapasiteli metrobüsü gezerek ön siparişini verdi. Ardından montaj ve üretim alanını gezen Bozbey, düşük alt yapı maliyetiyle daha çok yolcuya hizmet verme amacı güden metrobüsün yapım aşaması hakkında bilgi aldı.

'1 NİSAN'DAN İTİBAREN HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ'

Bozbey’e yapılan sunumda İstanbul’da aktif olarak faaliyet gösteren metrobüsün özellikleri aktarıldı. Sunum ve bilgi aktarımından dolayı yetkililere teşekkür eden Mustafa Bozbey, “Bursa’ya ilk kez metrobüsü getireceğiz dedik. Buraya da inceleme yapmaya ve ön sipariş vermeye geldik. Şehir içi ulaşımını çözecek ve trafiği büyük ölçüde rahatlatacak metrobüs hattımız ile vatandaşlarımız raylı sistemin bittiği Emek durağından metrobüse binecek ve Mudanya iskelede inecek. 1 Nisan’dan itibaren hemen çalışmalara başlayacağız” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber