Geri Dön
Nilüfer Mustafa Bozbey’den, mevcut büyükşehir yönetimine maaş çağrısı

Mustafa Bozbey’den, mevcut büyükşehir yönetimine maaş çağrısı

Mustafa Bozbey’den, mevcut büyükşehir yönetimine maaş çağrısı

Mustafa Bozbey’den, mevcut büyükşehir yönetimine maaş çağrısı

Tülay POYRAZ/BURSA, (DHA)-BURSA’da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre büyükşehir belediye başkanı seçilen Mustafa Bozbey, mevcut büyükşehir yönetimine çağrıda bulunarak, “Mazbata teslim edilinceye kadar kamusal anlamda yapılması gereken ödemeleri yapabilirler. Tüm personelin bayramdan önce maaşlarının ve varsa haklarının ödenmesini istiyorum” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey, seçimin ardından ilk olarak doğup büyüdüğü Özlüce Mahallesi’ni ziyaret etti. Özlüce Mahallesi'nde, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına katılan Bozbey, meşalelerle karşılandı. Bozbey, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ile 17 ilçe başkanı, belediye başkanları, başkan adayları ile parti örgütünün de yer aldığı iftarın ardından yaptığı konuşmada, zaman zaman duygulanıp gözyaşlarını tutamadı.

‘'SEÇİMİN KAZANANI İSİMSİZ KAHRAMANLAR’

“Çamurlarını çiğnediğim, yalın ayak dolaştığım, tarlalarını suladığım, sokaklarında oynadığım, çocukluğumun geçtiği bu güzel topraklardan, tüm ülkeme selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Bozbey, “5 sene önce yarım kalan hikayemizi tamamlayarak, buradan sizlere seslenmenin onur ve gururunu yaşıyorum. Sevgili eşim, ailem, yağmur çamur demeden aylarca çalışan ekip arkadaşlarım, partimizin her bir ferdi ve ismini dahi bilmediğim gönül dostlarım. Kısacası bize inanan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Bu seçimin kahramanı sizler ve isimsiz kahramanlardır. Kazanan sizsiniz, kazanan Bursa’mız” ifadelerini kullandı.

20 yıl boyunca görev yaptığı Nilüfer Belediye Başkanlığı dönemindeki hizmetlerini, şehrin diğer 16 ilçesindeki tanıdıklarına da anlatarak, kendisini ve hizmetlerini tanıtan ilçe sakinlerine teşekkür eden Bozbey, “Nilüferlilerin hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Diğer ilçeleri arayıp, bizi anlatıp oy istediniz. İyi ki sizlerle birlikte 20 sene çalışıp, Nilüfer'i Avrupa'nın en iyi kentlerinden biri yapmışız. Bursa'nın 16 ilçesine de Nilüfer'deki hizmetleri götüreceğiz” dedi.

‘PERSONELİN MAAŞLARINI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDESİNLER’

Mazbata töreni için kanuna dayalı yönetmeliği beklediklerini söyleyen Mustafa Bozbey, bu süre içerisinde, büyükşehir belediyesinde görev yapan mevcut yöneticilere, bütçeden yapılacak harcamalar konusunda da uyarıda bulundu. Bozbey, “Mazbata teslim edilinceye kadar, kamusal anlamda yapılması gereken ödemeleri yapabilirler. Tüm personelin, bayramdan önce maaşlarının ve varsa haklarının ödenmesini istiyorum. Bunların haricindeki hiçbir harcamaya imza atmamalarını istiyorum. Eğer yapılırsa, biz geldiğimizde hesabını sormak zorunda kalırız. Bu kente en güzel hizmetleri vermek zorundayız ve vereceğiz. Gazamız mübarek olsun” diye konuştu.

‘PERSONELİMİZ MÜSTERİH OLSUN’

Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline de seslenen Bozbey, “Çalışan arkadaşlarıma mesaj gönderiyorum; hiç merak etmeyin. Size destek ve sahip çıkacak Mustafa Ağabeyiniz geliyor. Sizlerle beraber çok güzel işler başaracağız. Göreceksiniz, hep birlikte çalışarak Bursa’mızın insanlarını birlikte gülümseteceğiz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber