Geri Dön
Bayramiç Bayramiç beyazının hasadı başladı

Bayramiç beyazının hasadı başladı

Bayramiç beyazının hasadı başladı

Bayramiç beyazının hasadı başladı

Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ, (Çanakkale), (DHA)-ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinin Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret tesciline sahip, aromasını ve lezzetini Kazdağları'ndan alan Bayramiç beyazının hasadına başlandı.

Türkiye'nin Avrupa'daki tescilli 7'nci ürünü olan Kazdağları'nın kuzey yamaçlarındaki Bayramiç ilçesinde yetişen nektarin, Kazdağları'nın endemik meyvesi olan Bayramiç beyazının hasadına başlandı. Diğer nektarin çeşitlerinden daha dayanıklı olan  ‘Bayramiç beyazı', erkenci, orta ve geç olmak üzere 3 dönemde hasat ediliyor. Yaklaşık 7 bin dönüm üzerinde üretim yapıldığını söyleyen Bayramiç Ziraat Odası Başkanı Mesut Şen,  “Bu yıl ortalama 8 bin ton Bayramiç beyazı elde etmeyi hedefliyoruz. Fiyatlarımız geçen yıla nazaran 3 kat artmıştır. Üreticiden yaklaşık 25-30 lira arasında fiyatla alınmaktadır. Halde ise 40 ile 45 lira arasında satılmaktadır. Marketlerde 50 ile 70 lira arasında satılmaktadır. Kazdağları'nın havası, toprağı ve suyu ile üretilen ve hasat edilen bu ürünlerimiz hoş kokusu, lezzeti, aromasıyla ağızda güzel bir tat bırakmaktadır. Bu ürünün tadına bakan, yiyen her insan Bayramiç beyazını aramaktadır. Her yıl üretimin artmasıyla, talep de artmaktadır. Yurt dışında Almanya, İngiltere, Rusya’ya gönderilmektedir. İç pazarda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere büyük illerimize de Bayramiç beyazı gitmektedir" dedi.
 
35 yıldır çiftçilik yaptığını söyleyen Hasan İnceoğlu, “55 dönüm yerde Bayramiç beyazı üretimi yapıyorum. Hasat dönemi başladı. Şu anda hasat döneminden memnunum. Eğer ihracat olursa beklentilerimiz daha fazla olacak. Şu andaki hasat döneminden memnunuz. Geçen yıla nazaran bu yıl fiyatlar daha iyi. Geçen yıl fiyatlar 4 ile 5 lira arasındaydı, bu yıl ise fiyatlar 25 ile 30 lira arasında satılıyor" diye konuştu.(DHA)
 

 
FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber