Geri Dön
Çanakkale Çanakkale'de 23 Nisan'da Ata'ya çelenk sundular

Çanakkale'de 23 Nisan'da Ata'ya çelenk sundular

Çanakkale'de 23 Nisan'da Ata'ya çelenk sundular

Çanakkale'de 23 Nisan'da Ata'ya çelenk sundular

Nazif Cemhan ŞEN / ÇANAKKALE, (DHA)-Çanakkale'deki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Çanakkale'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıldönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene; Çanakkale Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, öğrenciler, gaziler, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, beraberinde 2 öğrenciyle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı aziz milletimizin azim ve iradesini milli egemenliğimizin gücünü göstermiş, Türk milleti, milli iradeden aldığı güçle ulusal egemenliğini tüm dünyaya duyurmuştur. Çanakkale'yi geçilmez kılan kurtuluş mücadelesini büyük bir kahramanlık ve sarsılmaz bir iradeyle kazanan şanlı Türk milleti, Türkiye Yüzyılında tarihte olduğu gibi tek yürek olmuş, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de milli iradenin gücünü göstererek, ulusal egemenlikten vazgeçmeyeceğini göstermiş, vatanımıza ve özgürlüğümüze göz dikenlere, demokrasimize kastedenlere gereken cevabı vermiştir. Sevgili çocuklar, gücünü şanlı tarihinden ve kahraman ecdadından alan Türk milletinin evlatları olarak, sizler aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış, kutsal vatan toprağını her daim koruyacak, al bayrağımızı sonsuza kadar göklerde dalgalandıracaksınız. Bizler sizlerin başarıları ile gurur duyuyor, geleceğimizi aydınlatacağınıza gönülden inanıyoruz" dedi. Konuşmanın ardından tören sona erdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber