Geri Dön
Çanakkale Ramazan Bayramı'nda Gelibolu Yarımadası'nı 2 milyon kişi ziyaret etti

Ramazan Bayramı'nda Gelibolu Yarımadası'nı 2 milyon kişi ziyaret etti

Ramazan Bayramı'nda Gelibolu Yarımadası'nı 2 milyon kişi ziyaret etti

Ramazan Bayramı'nda Gelibolu Yarımadası'nı 2 milyon kişi ziyaret etti

ÇANAKKALE, (DHA)-ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca Çanakkale Tarihi Alanda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu bizim için mutluluk verici bir olay, Türk Milletinin evlatları sel olup Çanakkale'ye koştu, Çanakkale'ye aktı ve ecdadıyla buluştu" dedi.

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda 9 günlük Ramazan Bayramı'nı tatili süresince ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. 109 yıl önceki muharebelerin ardından doğal yapısı bozulmadan dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olan Gelibolu Yarımadası'na gelenler şehitlik, müze, kale ve anıtı gezme imkanı buluyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Yarımadası'nda Ramazan Bayramı tatilinde yaşanan yoğunlukla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'TÜRK MİLLETİNİN EVLATLARI SEL OLUP ÇANAKKALE'YE KOŞTU'

Ramazan Bayramı tatilinde Gelibolu Yarımadası'na ilginin yoğun olduğunu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca Çanakkale Tarihi Alanda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu bizim için mutluluk verici bir olay. Türk milletinin evlatları sel olup Çanakkale'ye koştu, Çanakkale'ye aktı ve ecdadıyla buluştu. Çanakkale ruhunu teneffüs etti. Çanakkale bu milletin ortak değerdir, ortak faydasıdır, 'Çanakkale bu milletin kalbidir ve her geçen gün artan bir ziyaretçi yoğunluğu ile Çanakkale Tarihi Alan'da dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi olacaktır' demiştik ve hayallerimizi, çalışmalarımızı bu yönde ortaya koymuştuk. Çok şükür 9 günlük bayram tatili boyunca Çanakkale Tarihi Alanda büyük bir yoğunluk yaşadık. Çanakkale bir kez daha Türkiye'de bir buluşma noktası olduğunu ortaya koymuş oldu. Çanakkale bir cazibe merkezi hem Türkiye'de hem de dünyada görünmek istenen, yaşanmak isteyen havası teneffüs edilmek istenen bir yer olacaktır" ifadelerini kullandı.

'365 GÜN BOYUNCA ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞU YAŞAYACAĞIZ'

Kaşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurban Bayramı'nda da bundan daha büyük yoğunlukları yaşayacağız. Hep hedeflediğimiz, arzuladığımız ve yıl boyu yoğunluk yani sadece belli günler sıkışmış kalabalıklar değil, 365 gün boyunca Çanakkale'ye gelen bir ziyaretçi yoğunluğu yaşayacağız. Biz Tarihi Alan Başkanlığı olarak buna hazırız. Buraya gelen, 9 günlük süre boyunca 2 milyon olan ziyaretçi belki daha fazla olacak. Çok yakın bir zaman içerisinde 2024 yılında Tarihi Alana 5 milyon ziyaretçi beklediğimizi ifade etmiştim ama bugün itibariyle bunu revize ediyoruz, etmek durumundayız. Çünkü sadece Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon insanı ağırlamışsak, zannediyorum 2024 yılı boyunca daha bunun Kurban Bayramı var. Daha sonraki süreçlerde yine 30 Ağustos'ta başlayacak Kültür Yolu Festivalimiz var. Yeni yerler yapıyoruz, yeni müzeler açıyoruz, yeni ziyaret merkezleri yapıyoruz. O yüzden bugün itibarıyla 2024 yılı ziyaretçi beklenti rakamlarımızı 5 milyondan, belki 6-7 milyona çıkarmak durumundayız. Çanakkale'nin böyle bir potansiyeli var."(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber