Geri Dön
Diyarbakır Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Belediyemizin borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Belediyemizin borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Belediyemizin borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Küçük: Belediyemizin borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirası

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, “Bugün itibarıyla, mali hizmetlerimizin ve iç denetimlerimizin yaptığı tespitlerde, belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirasıdır” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Doğan Hatun, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki tesiste kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıda daha önce kayyum olarak atanan Vali Ali İhsan Su döneminden kalan borçları açıklayan Küçük, “Bugün itibarıyla, mali hizmetlerimizin ve iç denetimlerimizin yaptığı tespitlerde, belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon Türk lirasıdır. Bunun dışında birimlerimizden gelen ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan, 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla nizam ve bilançolara yansıtılmamış 3 milyar 640 milyon Türk lirası, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (DİSKİ) ait borçlar 907 milyon Türk lirası, ihalesi yapılmış ve muhasebe kayıtlarına yansıyan ve ihalesi devam eden işler için de borç durumumuz 200 milyon Türk lirasıdır. Şu an 4 daire başkanlığımızın ihalesi yapılmış ama muhasebe kayıtlarına yansımayan borçlarımız var. Onlara dair tespitler sürüyor, onları ileriki süreçlerde açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

‘8 GÜNDE 411 MİLYON HARCAMA YAPILMIŞ’

Küçük, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından da bazı harcamaların yapıldığını belirterek, “1-31 Mart tarihleri arasında firmalara hiçbir şekilde hak ediş yapılmamış. Yani ödemelerin hepsi seçim sonrasına bırakılmış. Ancak bizler seçildikten sonra, 31 Mart-8 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılan ödemeler de var. Bunlarda 411 milyon Türk lirası. Yani 31 Mart seçimlerinden sonra usulsüz, haksız, hukuksuz, hiçbir yere sığmayan 411 milyon liralık bir ödeme yapılmış. 25 Nisan 2024 tarihi itibarıyla genel sekreterlikten başlayarak 29 adet bütçe kalemimiz var. Bu bütçelerimizin toplamı 12 milyar lira. Bu 12 milyarlık bütçenin tüm kalemlerine baktığımızda, kısmen makul harcamalar görüyoruz. En önemli kalemimizi burada açıklamak istiyoruz. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nın net bütçesi 75 milyon 126 bin liradır. Bu dairemizin 25 Nisan tarihi itibarıyla harcanmış olan bütçesi, 46 milyon 65 bin lira. Kalan ödenek 29 milyon lira. Bu bütçe kaleminin gerçekleşme oranı yüzde 61,32’dir. Bu harcamaların yüksek çoğunluğunun seçim döneminin harcamaları olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız, bu bütçenin nereye harcandığını tespit ettikten sonra yeniden basınla bunları açıklayacağız” diye konuştu. (DHA)

Haber- Kamera: Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR, (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber