Geri Dön
Enez Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği yapıldı

Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği yapıldı

Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği yapıldı

Enez’de, 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği yapıldı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA)-EDİRNE'nin Enez ilçesinde üretilen ve 13 ülkeye ihraç edilen 'Çeribaşı kirazı' için hasat şenliği düzenlendi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen hasat şenliğine Enez Kaymakam Vekili ve İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ile Keşan TSO meclis ve yönetim Kurulu üyeleri, Çeribaşı Köyü Muhtarı Tezcan Meriç, bazı daire amirleri, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Ömer Sevgili, köy meydanında gerçekleştirilen programda, Çeribaşı kirazının tadı ve kalitesiyle ön plana çıktığını bildirdi. Üretilen kirazların büyük bölümünün Avrupa'ya ihraç edildiğini ifade eden Sevgili, "Başlayan kiraz hasadı hayırlı olsun. Toplanan kirazların uzun süre depolanabilmesi için soğuk hava depolarına ihtiyacımız var. Bu tesisin kurulmasını sağlayıp üreticilerimizin kullanımına sunacağız. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Özkan Günenç ise "Başta Almanya, Hollanda ve Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilen Çeribaşı kirazının çok yakın bir süre içerisinde daha fazla ülkeye ihraç edileceğinden şüphemiz yok. Ayrıca kadınların ev ekonomisine katkı sağlamak için üretimde yer almaları bizleri daha da sevindirdi. Tüm emekçi çiftçilerimize ve tarım işçilerine bereketli bir hasat geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ise Çeribaşı kirazının markalaşması için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Köy muhtarı Tezcan Meriç de yaklaşık 300 ton kiraz hasat etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Etkinlikte, en iyi kiraz üreticisi ve en iyi kiraz bahçesi sahibine teşekkür belgesi verildi. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber