Geri Dön
Elazığ Elazığ’da 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı

Elazığ’da 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı

Elazığ’da 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı

Elazığ’da 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı

Tamer ÖREN/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ’da 2 gün sürecek 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı, Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde, 41’inci ‘Mühendislik Dekanları Konseyi’ toplantısı başladı. 2 gün sürecek toplantı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 85 üniversiteden 85 mühendislik fakültesinin katılımı ile gerçekleşecek. Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan toplantının açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıya Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, açılış konuşmasında, çalışmaların milli teknoloji hamlelerinin geliştireceğini belirterek, “Bu yüzyılı devletimiz Türkiye yüzyılı olarak ilan etti. Bu yüzyılda da devletimizin bir hedefi var. O hedef de milli teknoloji hedeflerini geliştirmek. Bu da aslında mühendislik aracılığıyla yapılabilecek bir hedef ve mühendisliğin başarmasıyla ulaşılabilecek bir hedeftir. Mühendislik gerçekten önemli ülkemizin gelişmesi için özellikle bu coğrafyada yerimizin daha da sağlamlaşması için Dünyada söz sahibi olabilmek için mühendislik alanında gelişmelere bağlıdır. Birçok karar aslında komisyonların, konseylerin çalışmasıyla aslında YÖK’te şekilleniyor. Buradaki dekan hocalarımız da muhakkak ülkemizde mühendislik alanının gitmekte olduğu yolu, mühendislik alanından yeni gelişmelere nasıl uyarlanabilir veya revize edilebilir gibi konular üzerinde kalite nasıl artırılabilir, böyle bir çalışma yapacaklar. Bu çalışma rapor haline getirilecek. Hocalarımız, bunu muhakkak YÖK ile paylaşmış olacaklar. Böylece ülkemizin yararına, ülkemizde mühendisliğin gelişmesi için milli teknoloji hamlelerinin bu coğrafyadan gerçekleşebilmesi için muhakkak YÖK’e ışık tutacaktır” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber