Geri Dön
Merkez Elazığ Hipodrumu’nda ‘Empati Parkuru’ açıldı

Elazığ Hipodrumu’nda ‘Empati Parkuru’ açıldı

Elazığ Hipodrumu’nda ‘Empati Parkuru’ açıldı

Elazığ Hipodrumu’nda ‘Empati Parkuru’ açıldı

Tamer Ören/ELAZIĞ, (DHA)- ELAZIĞ Hipodromu’nda engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları anlamak ve anlatmak için ‘Empati Parkutu’ açıldı.

Elazığ Hipodromu’nda, Sosyal sorumluk projesi çerçevesinde Engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ve verdikleri mücadeleyi daha iyi anlamak ve anlatmak için hazırlanan empati parkuru, törenle açıldı. Törene Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren, Türkiye Joker Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan, Elazığ Hipodromu Müdürü Muhammet Demirçelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Elazığ Valisi Toraman, bu pojelerin yaygınlaştırılmasını temenni ederek, “Empati parkuruyla engelli vatandaşlarımızın, engelli bireylerimizin toplum içerisinde, sosyal hayatın içerisinde yaşarken neler hissettiklerini neler tercüme ettiklerini burada diğer vatandaşlarımızın da özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın tecrübe etmesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ifade edildiği gibi. Bu ve benzeri projelere desteklerinden dolayı Türkiye jokey kulübüne teşekkür ediyoruz. Bu projelerin benzerlerinin çoğalmasını yaygınlaştırılmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘FARKINDALIK YARATMAYI AMAÇLADIK’

Törende konuşan Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Alkan, engellilerin yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Açılışını gerçekleştireceğimiz empati parkurumuzda bedensel, işitsel ve görme engelli yurttaşlarımızın yaşadıkları zorluklar konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık. Bizler için bu çok değerli. Bu projede aynı zamanda Elazığ İl Eğitim Müdürlüğüyle de iş birliği içinde olduk. Kendilerine teşekkürlerimizi arz ederiz. Tüm hipodromlarımızın kıymetli vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri birer sosyal yaşam alanı olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber