Geri Dön
Eskişehir ESKİŞEHİR 73 yaşındaki emekli tarih öğretmeni, evini yaptığı resimlerle sanat atölyesine çevirdi

ESKİŞEHİR 73 yaşındaki emekli tarih öğretmeni, evini yaptığı resimlerle sanat atölyesine çevirdi

ESKİŞEHİR 73 yaşındaki emekli tarih öğretmeni, evini yaptığı resimlerle sanat atölyesine çevirdi

ESKİŞEHİR 73 yaşındaki emekli tarih öğretmeni, evini yaptığı resimlerle sanat atölyesine çevirdi

ESKİŞEHİR’in Sivrihisar ilçesinde emekli tarih öğretmeni Faruk Mehmet Alper (73), profesyonel eğitim almamasına karşın yaklaşık 30 yıldır kara kalem ve boya tablolar yapıyor. Evini yaptığı yaklaşık 450 çalışmayla doldurarak adeta sanat atölyesine çeviren Alper, “Bunlar deneme, deneme yapıyorum bir yerde. Kendimi bulmuş değilim. Zaten resim de sanat da hep denemeyle geçiyor. Yaptım, diyemiyorsunuz. Emekliliği yok bunun” dedi.

Sivrihisar ilçesinde oturan Faruk Mehmet Alper, 2004 yılında tarih öğretmenliğinden emekli oldu. Kendisini sanata veren Alper, kara kalem ve yağlı boya tablolar yapmaya başladı. Profesyonel eğitim almamasına rağmen resim yapmanın içinden geldiğini ifade eden Alper, şu ana kadar 450 kadar çalışması olduğunu ve zaman zaman da sergiler açtığını söyledi. Sivrihisar ilçe merkezinin yanı sıra Eskişehir, Atatürk ve Osmanlı padişahlarını resmettiğini anlatan Alper, “Gençlik yıllarımda resme olan ilgim nedeniyle akademide okumak istedim fakat gerçekleştiremedim. Dört defa akademiye girmek için uğraştım, bir defa da Gazi Üniversitesi’nin resim bölümünü denedim fakat başarılı olamadım. Belki de eğitimim yeterli gelmedi. Daha sonra kendi kendime öğrenmek için uğraştım ve herhalde eserlerden anlaşıldığı gibi istediğimden, istekli olduğumdan ortaya bu tablolar çıktı. 30 seneye yakındır profesyonel olarak kara kalem ve yağlı boya tablolar yapıyorum” diye konuştu.

Yaptığı resimlerin genel olarak beğenildiğini ve çalışmalarını çeşitli sergi salonlarında, Sivrihisar’da, Sivrihisar Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde sergilediğini belirten Faruk Mehmet Alper, “Elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum. Bunlar deneme, deneme yapıyorum bir yerde. Kendimi bulmuş değilim. Zaten resim de sanat da hep denemeyle geçiyor. Yaptım, diyemiyorsunuz. Emekliliği yok bunun. Sonuna kadar, elim fırça tuttuğu sürece yapmayı düşünüyorum” dedi. Şimdiye kadar 450’ye yakın resim yaptığını söyleyen Alper, bu sayıyı artırmak istediğini ve konu çeşitliliğini çoğaltmak istediğini de sözlerine ekledi. (DHA)

Haber: Sarp DEMİRHAN/SİVRİHİSAR(Eskişehir),(DHA)-

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber