Geri Dön
Eskişehir Eskişehir’de Çocuk Bayramı coşkusu

Eskişehir’de Çocuk Bayramı coşkusu

Eskişehir’de Çocuk Bayramı coşkusu

Eskişehir’de Çocuk Bayramı coşkusu

Engin ÖZMEN-Sarp DEMİRHAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları valilik bahçesinde Atatürk Anıtı’nda başladı. Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken, çocuklarda şiirlerini okudu Etkinlik programı daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki programa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlü ve diğer protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler öğrenciler hazırladıkları halk oyunlarını sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, çocukların bayramını kutlayıp, “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Bu bayram dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşi yüce değerlerin büyük bir coşku ve samimiyetle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramı. Milli Eğitim camiası olarak inanıyoruz ki ülkemizi ve milletini seven, ufku geniş, büyük güçler, sorumluluk duygusu geliştirdiği eğitimli bir nesil Türkiye'nin her alanda yücelmesini sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104’üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşmasının gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde tüm çocukların oluşan egemenlik ve çocuk bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, program çocukların ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte şarkılar söylemesiyle tamamlandı. (DHA)

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber